MortenNsDagbok: Kiss Cam er framtida

Jeg hadde den delte glede av å være i DNB Arena i går. 4300 av 4377 tilskuere bar Stavanger Oilers fram til suksess og seier. For Oilers-fans og nøytrale tilskuere var det en elektrisk stemning.

DNB Arena er en fantastisk arena. Arrangørene har muligheten til å skape en ramme rundt kampene som alle andre kan misunne dem. Tribuner og fasaliteter som passer de fleste «publikumssegmenter». Det er videokuber og blinkende reklameskilt overalt, dansende supportere med parykker, og Kiss Cam (de filmer par som liksom skal kline på skjermen, til fornøyelse for seg selv – og de som er til stede). Kort sagt: Et opplegg som funker for dem, og som setter publikum i stemning til å støtte laget sitt.

Det er rimeligvis ting å ta tak i også. Supportersegregeringa er i beste fall ugunstig. I går var tilreisende klansmedlemmer fysisk omkranset av «Roughnecks», Oilers-fansen. Med en tilsvarende plassering senere, og med litt andre pg flere tilreisende vil det helt sikkert smelle.

Men det er en bagatell i forhold til mitt hovedpoeng med denne dagboka:

DNB Arena er en helstøpt arena som gir spillere og hjemmepublikum en helstøpt opplevelse.

Jordal Amfi er en skråning med en resultatkube og tak.

Jeg tror ikke at Kiss Cam nødvendigvis er akkurat det Vålerenga skal fokusere på når ny arena og ny ramme rundt kampene skal lages, men det er ihvertfall et opplegg som funker for Stavanger Oilers. Det er hockeyfeber i Stavanger, og de har fått med sin nye arena.

Kjære Vålerenga-supportere, det er bare å glede seg til vi kan få noe av det samme.

Enn så lenge får vi hygge oss med 60 år gammel nostalgi, det har jo sine sider det også.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.