Stemningsrapport: Enga – Sogndal

(VIF – BØNDA 1-0) Ny giv, ny tribune, ny plassering, ny tid for kjerka og nye muligheter. Fungerte det som forventet da?                               

Tekst: EspenB // Foto: Kevin Skjøthaug

 

 


Endelig var det klart forårets første hjemmekamp. Vi har gleda oss til denne kampen i månedsvis. Endelig skulle Klanen stå samlet og virkelig trykke til og vise oss som Norges desidert beste syngende supportere.

Om det fungerte? Det spørs hvem du spør og hvor de sto på stadion. Tilbakemeldingene fra Telenortribunen er at de ikke har hørt Klanen så bra på årevis. Fra VG-nedre meldes det samme. Folk som sto i sangsentrum (105-106) på Vestbredden var strålende fornøyd med trykket vi skapte.

20120401 VIF Sogndal KS 004 publikum tribuneDe som sto på feltene 102-104 er av en annen oppfatning. Der var det flaut, labert og stille rapporteres det. De hørte ikke sangene eller sangene nådde dem så sent at de var allerede over. Man må huske på at i Bendit kom lyden fra lokomotivfeltet mot dem, og nå synger vi fra samme tribune og dermed bort fra 102-104. Da oppleves lyden nødvendigvis lavere om man ikke tar et tak og synger med sjøl. Jeg oppfordrer alle til å synge med.

Om folk som vil bidra på 102-104 klarer å bevege seg litt utenfor komfortsonen sin og synge høyt er det enklere for de med ennå mindre komfortsone å henge seg på. Synger ikke du, synger i alle fall ikke de.

Vestbredden er en utfordrende tribune å koordinere sangmessig. Den er fryktelig lang og smal. Det setter store krav til organisering, og det setter store krav til de som faktisk står der og synger. I tillegg må folk finne sin plass.

Det meldes om god plass mellom folket på feltene med lavest nummer. Altså feltene 102, 103 og 104. Folk der kunne ikke begripe at vestbredden var utsolgt, men forklaringa er enkel.

20120401 VIF Sogndal KS 006 tribune stemning flagg105 og 106 var stappa fulle og folk sto ofte 3 stk bakenfor hverandre. Det forteller meg at folk som vil bidra med mye sang søker dit. Det er helt topp!

Så kan sanggruppa (meg selv inkludert) ta kritikk for at vi ikke fant den beste plasseringa å stå på i den første kampen. Vi kommer til å flytte oss nærmere midten, men vi har ennå ikke lagt ferdig kabalen med hvor gamlekara, Ikaros og Sirkus skal stå.

Det kan bli aktuelt å sperre av et område på tribunen for å få til optimal plassering. Det er veldig viktig at vi klarer å spre sangene  raskest mulig og best mulig. Vi må klare å utnytte det store potensialet som ligger på 102-104 også. Gi oss litt tid og stemmen din, så skal vi få til det.

Så til selve sangopplevelsen mot Sogndal. Kjerka har blitt flyttet og gitarsoloen er borte. Sangen kuttes på høyttaleranlegget og vi synger kjerka ferdig sjøl. Jeg synes det fungerte bra til å være første gang. Tipper den nye løsningen sitter optimalt allerede mot Godset neste hjemmekamp. 19:13 -20:13 var litt slækkere enn forventet, men også det minuttet kommer til å vokse seg større og sterkere utover i sesongen. Utfordringa ligger i å få med hele stadion på det minuttet.

VG-svingen responderte utmerket på Kanon-sanger. Det var over all forventning og det er godt jobba! En av de beste overraskelsene i denne kampen.

Mini-klanen var store og majestetiske i denne kampen. En fryd å synge mot dem. Stå på, dere er framtida vår.

Vi så potensialet i hele vestbredden (og på VG-nedre og Telenortribunen faktisk) på «stå`ru stille er`u ikke Vålenga» Folk var med så langt jeg kunne se på bredden og det var et hoppende menneskehav. Det er jævlig kult og helt i tråd med hva vi ønsker.

Saftkokaradn var som forventet ingen utfordring. De holdt vel leven på den lokale puben i Sogndal. De var i alle fall ikke på Ullevål.

Jeg synes stemninga mot Sogndal får godkjent. Det var første kamp på «ny tribune». Det er likevel flere momenter å ta tak i.

20120401 VIF Sogndal KS 003 publikum tribuneKort oppsummert har vi utfordringer med plasseringa til forsangerne og de to nevnte grupperingene, vi har utfordringer med spredning av sangene til hele Vestbredden og vi har utfordringer med å få folk til å finne plassen sin. Ikke noe av dette er spesielt overraskende, og det er enkle grep som må til for å løse utfordringene.

EngaSang lover å ta tak i de to første momentene og vi regner med at de to faktorene skal gjøre Vestbredden til et slagkraftig og velsmurt maskineri. Vi trenger dog din hjelp. Syng gjerne med, vi blir aldri bedre enn lyden vi sjøl klarer å skape. Alle sangbidrag hjelper!

Neste hjemmekamp er mot Godset. De har organisert gratisbusser til Oslo, og de kommer til å fylle bortetribunen. Det er mest sannsynlig den største utfordringa vi får sangmessig i år. De mobiliserer og kommer for å synge oss ut. La dem prøve, i år tar vi dem!

Først skal vi imidlertid ned til Skien og hente tre poeng. Bli med ned og besøk Odd-Arne på fredag. Vi skal synge fletta av dem og du skal bli med!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.