Optimisme i forhold til enklere pyro-reglement

Vålerenga Fotball, NFF, Norsk Toppfotball, onkel politi og NSA har snakket sammen. De er enige om at man snart kan søke om bruk av pyroteknikk på tribunene igjen. Samtalene om nytt reglement taes også opp igjen.

Tekst: EspenB


Fredag 12 april ble det avholdt møte mellom Vålerenga fotball, NFF, Norsk Toppfotball (NTF), onkel politi og Norsk Supporter Allianse (NSA)

Resultatet er gledelig for oss som liker blussing på tribunen. Straks femte runde i tippeligaen er gjennomført uten brudd på dagens reglement er det igjen mulig å søke om bruk av pyroteknikk på tippeligakamper. Det skal være sånn i en prøveperiode. Lengde på denne vites ikke.

Essensen her er altså at man ikke blusser før man får innvilga søknad. Søknad kan sendes etter at femte serierunde er gjennomført.

Det vil bli større fokus på på sikkerhet og kontroll, men akkurat hva det vil innebære vet ikke denne skribenten ennå. Klanen.no kommer til å følge denne saken nøye.

Samtidig setter man i gang arbeidet med å utvikle et nytt reglement for bruk av pyroteknikk, hvor de punktene NSA og Klanen har lagt fram fokuseres på. Blant annet at det skal være tillatt for hjemme og bortesupportere, og at tillatelser gis for hele sesongen.

Supporterkoordinator i Vålerenga Fotball, Bengt Calmeyer har denne oppfordringen til alle blussglade:

«Vålerenga Fotball vil fortsette å være en pådriver i dette arbeidet. Som supporterkoordinator ber jeg derfor alle om å holde seg på «matta», slik at den jobben vi gjør kan gi resultater. Det motsatte hadde bare vært trist og ødeleggende for alle.»

Når det er som mørkest så gjelder det å huske på at det alltid er et bluss i enden av tunnelen.

I tillegg blir det tatt et initiativ til å avholde et seminar i regi av NFF og NTF, med fokus på behandling av bortesupportere (billettsalg, visitering, vakthold osv.) Dette er svært gledelig for oss som reiser endel på bortekamper.

Les artikkelen i sin helhet på klubben sine sider.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.