Erik Follestad Johansen: Vi tar dem

Backen kom til Vålerenga foran årets sesong for å vinne. Det målet har han tenkt å nå.

Tekst: MortenN// foto: MariusK


Den tidligere Frisk-profilen er i Vålerenga på toårskontrakt. Han er skuffet over tapet mot Oilers i går, men mener til tross for et ugunstig utgangspunkt at slaget om bøtta ikke er tapt.

- Vi skal ta dem på Jordal nå på torsdag. Vi skal vinne mot dem i Stavanger, og da kommer de ikke til å være så høye i hatten når de kommer tilbake på Jordal i den sjuende og avgjørende finalen!
Backen er full av sjølvtillit på egne og lagets vegne. Samtidig er han den første til å begynne med seg sjøl når han skal sette fingeren på hva som må forbedres.
- Jeg må spille mer aggressivt, spesielt i egen sone. Jeg vil rett og slett ha enda mer trøkk i eget spill. Det er tross alt finale.
Erik spilte lite de første to kampene, men det var hans egen skyld.
- Jeg røyk på en slosskamp tidlig i den første finalen. Det var ikke planlagt, men han slo etter meg med kølla – jeg slo tilbake, og så var det i gang. Rullgardina gikk ned, og det var litt unødvendig. Det var jo ikke en av de store stjernene jeg tok ut heller.
Det endte med matchstraff og en kamp ute for kamphanene, og de har vært tilbake de to siste kampene. Nå ser Erik bare framover.
- Vi har ikke vært gode nok, men spilt er spilt. Nå skal vi slå dem de tre siste kampene, så enkelt er det.
En ekstra motivasjon for backen er også at finalekampene er et utstillingsvindu for andre hockeyutfordringer. Han har tidligere spilt A-VM for Norge, og vet at han kan være aktuell også i år.
- Det hadde vært skikkelig gøy å være med på. Hvis jeg kan avslutte finalespillet slik at det ender med spill for Norge igjen er det veldig moro. Jeg har ikke bestilt ferietur, for å si det sånn.
Men først er målet uansett bøtta.
Pucken i finale#5 droppes torsdag kl 19. På Jordal.

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.