Blåbloggen: Det er kamp på lørdag!

Tap, seier, tap, tap, tap. Det er ikke resultater som får billettsalget til værs, ei heller det engasjementet som trengs for å få folk til å strømme til Ullevål. Men: På lørdag er det kamp igjen, og hva er vel bedre enn lørdagskamp?

Det ser nesten ut som at lørdag har blitt den nye dagen for hjemmekamper, og for min del kunne det ikke blitt bedre. En hel lørdag til Vålerenga, for så å bruke søndagen som hviledag. Er det ikke derfor vi har søndager da?

Det er mange grunner til at lørdag er en fin dag for kamp. Sove til jeg våkner og forstår at dette ikke er en helt vanlig lørdag. Stå opp, og før jeg vet ordet av det har kampfølelsen rammet hele kroppen. Det er da jeg begynner å telle timer til kamp. I det ene øyeblikket gleder jeg meg, i det andre er jeg spent og i det tredje ringer jeg for å avtale når vi møtes før kamp. Det bærer som oftest ned til Bohemen for å drikke øl og snakke med fine blåkledde mennesker, og før jeg vet ordet av det er Ullevål stadion neste stopp.

Så er det endelig kamp.

Høydepunktet ved disse lørdagene er jo kampen. Det er jo den jeg har gleda meg til hele uka. Bruke sesongkortet, gå inn på stadion og føle på stemningen. I de neste 90 minuttene glemmer jeg alt annet, og sammen synger vi oss hese for Vålerenga.

Vi vinner mot Aalesund!

Til tross for tap i de tre siste kampene, er det likevel høy optimisme for seier mot Aalesund. Og hva er vel bedre enn seier på en lørdag? Jeg kommer faktisk ikke på noe. Du kan feire seieren på lørdag langt ut i søndagen, og likevel har du tid til nødvendig hvile før ny uke står for tur.

Om vi taper, sa du?

Da drar du enten hjem og er misfornøyd med dårlig innsats. Også har du søndagen til å sippe over tapet eller prøve å glemme. Du kan også velge å drikke bort skuffelsen. Det er ikke alltid det hjelper, men trøsten får da være at det ikke er mandag dagen derpå.

For min del er det aldri et spørsmål om jeg skal dra på kamp eller ikke, og jeg vil oppfordre alle til å dra på kamp. Lørdagskamp er også en fin anledning for Vålerengasupportere som bor utenfor Oslo til å dra på kamp. Ta gjerne med deg hele familien, nyt lørdagen i Oslo og opplev Vålerenga på Ullevål. Dere har hele søndagen på å komme dere hjem.

Vi taper aldri! 


Ingvild Hovland er 22 år, vært Vålerenga-supporter siden 2003 og har i år sesongkort på Vestbredden. Blogger om livet som klanskvinne.

Comments are closed.