Kampdag!

Endelig er det kampdag igjen. Når denne legges ut er det mange og lange timer til kampstart. Hva gjør folk før kampen egentlig?

Tekst: EspenB

Foto: Kevin Skjøthaug


Det er mange måter å bruke timene frem til hjemmekamp på. Noen jobber hele dagen og andre bruker dagen på familien. Noen går i sirkel på stuegulvet til de ikke klarer mer, og løper ned til nærmeste pub for noen angstfordrivere så snart den åpner.

Andre igjen vasker huset rundt siden de klarer ikke å sitte stille, mens atter andre søker sammen helt fra morgenen av for å slippe å være alene på en viktig dag.

Mange har ritualer de må gjennom på kampdag, det være seg barbering både her og der, henge ut flagg, ta på de spesielle klærne eller andre ting som kan hjelpe Vålerenga til seier.

I 2010, den høsten Vålerenga var så gode, gikk jeg fra toppen av Ekeberg til Bohemen på kampdag og det fungerte hver eneste gang!

Hele vinteren etter visste jeg at jeg satt med løsninga på hvordan Vålerenga skulle vinne seriegull, men da senvinteren kom og fotballen trilla i gang falt gåinga mi helt gjennom gitt.

Synd for Vålerenga, og synd for meg – jeg trengte virkelig den gåturen som trening.

Det hindrer meg ikke i å forsøke på nytt. Jeg har flytta siden 2010 og den nye gangruta i år ble belønnet med tre poeng mot Sogndal.

fotball 2010 vif lsk 2-1 -ls-ks stemning 2For de aller fleste handler timene før kamp om samhold. Man treffer venner og meningsfeller for å glede og grue seg sammen. Man snakker om håpet og forventningene og kampen.

Man diskuterer mulige lagoppstillinger, tidligere kamper og forbereder seg mentalt på dagens kamp. Folk er i godt humør og latteren er aldri langt unna. Vålerengamusikken strømmer ut av høyttalerne og man synger med.

Kanskje går det en annen kamp på TV og man følger den med et halvt øye. Pubene er viktige sosiale arenaer i en sånn setting, selv om mange er hjemme hos hverandre eller i parken og drikker øl. Poenget er gleden, forventningene og timene men deler med venner før kamp.

Det er viktige og verdifulle timer selv om man ikke alltid tenker over det. Tenk over det i dag.

Kjenn på gleden over å dele førkamp-timene med vennene dine. Kjenn hvor herlig det er å glede seg til stemninga på Vålerengakamp.

Øl hører selvsagt med. Det er generelt avslappende for frynsete nerver og det smører stemmebåndene. Det hjelper deg å passere noen sosiale sperrer også, så du synger litt mer og høyere en du ellers ville gjort på kamp.

Trenger du mer smøring er Underberger nydelig halsmedisin for stemmer som skal gjennom robust bruk.

20120401 VIF Sogndal KS 004 publikum tribuneHusk dog at det går ei grense på hvor mye smøring kroppen og hjernen kan motta før de begynner å motarbeide deg helt uten at du skjønner det sjøl.

Dagens kamp på tribunen er mot Godsetunionen. De kommer til å møte mannsterke opp og det er satt opp gratisbusser til Oslo.

De er en av få supporterforeninger som ikke bruker tromme, i dag er det hals mot hals. De er kanskje den største utfordringa vi får på Ullevål i år.

Den utfordringa tar vi på strak arm! Bli med å synge dem ut av Ullevål.

Sørg for riktig kamp-oppladning, smør hals i moderate mengder og støtt laget uansett hvor du er på tribunen i dag. Får vi en i mot – ikke gå sur.

Det var utrolig kult å stå på Vestbredden og se VG-svingen og Telenor-tribunen bidra med hopp og sang mot Sogndal.

Lad opp til kamp med gode venner, ha det gøy, og kom til Ullevål for å bidra.

Jeg gleder meg, det blir så jævlig kult! 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.