Finale #6 Stavanger – Vålerenga: Alt om slutten

Siden nettet er crap i den nye DNB-Arena får jeg ikke oppdatert live. Det hindrer meg dog ikke i å skrive om kampen. Vi er tross alt Klanen, vi holder aldri kjeft.

Tekst:EspenB

Nå har det gått 18 minutter av første periode og Vålerenga leder fortjent 1-0.

Vi er på hugget og jobber godt for hverandre. Oilers virker uinnsprierte og utladet.

Steffen Thoresen kriga inn målet og vi fikk akkurat den starten vi drømte om.

På tribunen er klapperne, tromma og piperne hjertelig tilstede og de er litt uinspirert de også. Det er samma sangen som går igjen. Monotont og kjedelig. Kuben forteller foket hva de skal gjøre til enhver tid. Gjennomregissert fra a til å.
Klanen stiller med 180 mann og gjør sitt beste for å støtte laget fram til seier.

DNB Arena er en fin stadion,og de har klart å lage en god ramme rundt kampene sine. Det skal de ha for.
Helt annerledes enn Jordal , selvsagt , men de har funnet en ramme som passer piperne og trommelommene fra Stavanger godt. Spesielt festlig er det når alle vifter med det hvite lommetørklet sitt.

Nå venter vi på andre periode Vålerenga er fortsatt foran i målprotokollen.
Jeg håper vi klarer å holde trykket oppe og jobbe for hverandre på samme måte som i første periode.

Det er spilt 4 minutter av andre periode og Vålerenga gjør sitt beste for å fylle opp utvisningsboksen best mulig- De er gode på det.
Oilers har heldigvis ikke klart å benytte seg av overtalle. Søberg plukker lett det som kommer.

Vålerenga blir omsider fulltallige igjen og scorer sitt andre for kvelden. Deler av pressetribunen tar helt av!
Tyler Donati er målscorer. Herlig!

Oilers reduserer ved Kessel når det er spilt 8 min av andre periode. Tørklevifterne på tribunen får lufta seg litt og Oilersfansen synger Forza fugla oleole.

Det er faktisk helt jævlig å være her nå. Det er så spennende at jeg sliter med å puste. Oilers presser oss bakover og har masse sjanser. Søberg redder det som kommer.

39 sekunder igjen av perioden kommer 2-2. Selvsagt har Vålerenga en mann i utvisingsboksen. Kunes setter den for Oilers. Faen!

Andre periode er over. Nå kommer den siste perioden og det er uavgjort. De siste 20 minuttene skal skille menn fra mus. Blir det en sjuende finale på Jordal tirsdag eller må vi se på at Oilers løfter Bøtta?

Vålerenga må ned i kjeller`n og hente sitt aller, aller beste for å klare å få muligheten til å avgjøre hjemme.
Jeg har fortsatt trua og regner med det. Kom igjen Enga!

Møkkamannen Strandfeldt setter inn 3-2 til pakket etter 10 sekunder av tredje periode. Nå må Enga opp i ringa! Verst tenkelige start på tredje periode.

Vålerenga presser hardt for utligning men klarer foreløpig ikke å sette pucken. Jeg tror scoringa kommer.

JAAAAAAA!!!!!! Der sitter den!!! 3-3!! Scoring av Sciszar!! Jeg dauer!!!
16 minutter igjen av perioden!

Vålerenga har nettopp ridd av en tominutter, og jeg tror ikke jeg har pusta de siste minuttene. 9 minutter igjen.

Bølgen og Kisscam går på DNB Arena. At det er tidenes mest spennende kamp ser ut til å gå Stavangerpublikummet hus forbi. Dem om det!

6 minutter igjen og Stavanger får en tominutter. Jeg skjelver på henda så jeg klarer nesten ikke å skrive.

Vi klarte ikke å få noe ut av overtallet. 3 min igjen nå. Blir det sudden death?
Speaker opplyser om at det er fullt i hallen. Hvem bryr seg?
Jeg ønsker meg scoring. En Vålerengascoring.

Nå!

Jeg får ikke det og det blir sudden death. Første målet vinner.
Det er nå eller aldri.

Kom igjen Enga! Kjemp for alt klubben står for og for 100 år med ære. Jeg veit dere har det i dere gutta. Sett den siste goalen.

Sudden er i gang. Jeg revner innvendig snart!

4 minutter og 45 sekunder tok det.