MortenNsDagbok: Rekas revolusjon

Etter mange år med introverte hovedtrenere er vi ikke bortskjemt med hyggelig pressedekning av Vålerenga Fotball. Ihvertfall ikke i forhold til potensialet som vi vet ligger der. Med Kjetil Rekdal tilbake er alt snudd på hodet. Det er så godt at det nesten er vondt!

Vi har blitt vant til trenere og ledere som har gjort sitt ytterste for å framstå korrekte i media. De har aldri tatt noen sjanser, og resultatet har vært krampaktig – både når man skal være offensiv eller når man må være defensiv. Sammenholdt med medias lyst og evne til å blåse opp det negative har dette ikke gitt Vålerenga særlig mye god omtale de siste åra.

Et hederlig unntak var en halv sesong der vi spilte fotball i verdensklasse. Ære være Martin Andresen og hans regime for det, men det ble litt som sommeren i fjor – det var fint vær i pinsen, men det var også alt. For å holde trykket og entusiasmen oppe må det fylles på med mer også utenom godværsperiodene. Snakker man opp været, blir til og med været bedre!

Kjetil Rekdal virker som en magnet på media. Og han har energien til å forvalte det også. Han stiller opp på alt, og har tid til å svare på alt i mellom himmel og jord. I og med at han stort sett snakker på utpust ender han som sitatkanon, tidligere har jo dette vært både på godt og vondt. Enn så lenge har det bare vært godt, og slik kommer det til å fortsette også.

Det er ikke bare i media Kjetil Rekdal evner å skape entusiasme. Han stikker innom på sponsormøter, møter med supportere, og holder god kontakt med alle i administrasjonen. Alle blir smittet av entusiasmen han sprer rundt seg, alle vil være med på hans prosjekt og ideer.

Dette gjelder også spillergruppa. Han har vært tydelig på hvilke krav han stiller til spillerne sine, og de digger det! Entusiasmen han har skapt blir også lagt merke til hos spillere som IKKE er i Vålerenga. Mange viser interesse for å komme til oss, og det kan ikke være annet enn bra. Nå er plutselig ikke økonomi den viktigste grunnen til å gå til Vålerenga, det er lysten til å være med å vinne noe, lysten til å være med på noe stort.

Alt dette fikk vi altså med en ekstrovert hovedtrener på plass. Han kjenner klubben og oppgaven, og trykker på de rette knappene.

Han er rett og slett helt riktig for Vålerenga. Om valget av hovedtrener hadde blanda forankring på toppen i VIF, var det definitivt godt forankret på grasrota – selv om det alltid vil finnes kritiske røster, og godt er det.

Halleluja! Det er herlig å være Vålerenga-supporter.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.