Supporterserien: I skrivende stund

Mads Ulshagens bokprosjekt er nå 66% finansiert, og han har såpass tro på at han kommer i mål at han er godt i gang med skrivinga. Vi har tatt en prat om hva han gjør akkurat nå.

Tekst: MortenN

Jeg gjør intervjuer med blant annet Kjell Grønningen, Svenna, «Skjerfet» og supporterkoordinator Bengt Calmeyer denne uka. Jeg kommer til å ta for meg ulike temaer som stadionsak, tilskuersvikt og «den moderne fotballen». I tillegg vil jeg belyse hva vi har gjort riktig de gangene det har gått bra, og ikke minst hva som har blitt gjort riktig etter at det har gått dårlig, med fokus på periodene begynnelsen av 90-tallet, 1997-sesongen, 2001-sesongen og 2004-sesongen.

Det høres ut som du er godt i gang, og at du snakker med folk i flere leire. Hva med I?

Jeg har avtalt en lengre prat med Kjetil Rekdal, og får sjefens betraktninger på hva som skal til for å snu skuta, samt noen historier fra sist han var her.

Er det andre intervjuobjekter som har pekt seg ut?

Jeg har avtalt intervjuer med en rekke spillere som har spilt i klubben de siste 25 årene, og kan garantere noen svært hyggelige gjensyn.

Mens Vålerenga-boka mangler 1/3 på å være fullfinansiert, har Lillestrøm og Morten Stokstad kommet i mål, ikke minst takket være et rundhåndet næringsliv oppe ved rundkjøringa. Det betyr at veddemålet med Stokstad gikk ad skoges, hva føler du om dette?

Det blir den mørkeste dagen i mitt liv, så klart, og det blir jo litt spesielt å være den eneste mannen i Lillestrømdrakt som står og jubler hemningsløst etter kampen, både fordi vi vinner og fordi jeg kan ta av meg den stygge, stygge drakta. Deretter skal selvsagt drakta brennes utenfor stadion og jeg tar en lang, lang dusj mens jeg skrubber av meg bondelukta.

Dårlig stemning rundt dette, skjønner jeg?

Det er jo ikke så ille at det ikke er godt for noe, vi slipper jo å se Stokstad i vår vakre kongeblå.

Det er jo sant. Og Kanari blir nødt til å se deg i sin drakt, det kan jo være traumatisk nok for en supportergruppe som allerede er i krise (på så mange vis). Hvordan går bokprosjektene ellers i Norge?

Nå er også Godset, Brann, Viking og Hønefoss i ferd med å bli finansiert, og som i tilfellene med Haugesund, Sogndal og Lillestrøm er det hovedsaklig snakk om at klubber og næringslivet har gått tungt inn og kjøpt opp bøker i hundrevis. Det blir litt mer folkefest på bøgda når det er snakk om bokutgivelser og slike ting.

Mats er uansett ikke helt i mot bedrifter som vil kjøpe større kvantum: Dersom det er noen av Klanens medlemmer som representerer eller vet om større bedrifter eller butikker som kan tenkes å kjøpe inn i litt større antall kan de ta kontakt på ulshagen@gmail.com og få en god avtale.

Alt om bokprosjektet finner du her.

Comments are closed.