Supporterkoordinering så langt

Klanen.no har sett på hvordan Bengt Calmeyer har kommet i gang med supporterkoordineringen. Saken er laget med bakgrunn opplysningene han ga til Klanens evalueringssamling.

Tekst: MortenN

Bengt Calmeyer  er supporterkoordinator i Vålerenga Fotball. Hva innebærer egentlig jobben? Vi har utnyttet skribentens strønotater fra evalueringssamlinga til å raske ned noen punkter.

Det er en del oppgaver i forbindelse med kamp. SK deltar på kampmøte, til enkelte kamper kan det være mange møter i forkant også. SK skal helst reise sammen med supporterne til bortekamp, og Bengt prøver å variere med hvem, siden rollen i utgangspunktet skal favne alle typer supportere.

SK skal kunne svare på alle henvendelser fra supportere.

Man har erfaringer allerede med at man kan bidra til å dempe konflikter, og har sterkt fokus på at det ikke skal være konflikter på tribunen.

Utenom kamp er det mye hjemmekontor, mye kommunikasjon på mail og telefon. Samarbeider med Anita på arrangement/sikkerhet, Pål Breen ift større linjer.

Bengt står foreløpig i stillingen til første februar. 50%-stilling dekker i dag basisen av arbeidsoppgavene til en SK i en klubb som Vålerenga. Mye omstruktureres om dagen, og det er ikke satt helt hvem som skal gjøre hva i Vålerengas administrasjon. En endelig beslutning rundt SK-stillingen, og om den eventuelt skal kombineres med andre arbeidsoppgaver, er ikke tatt.

Bengt ble i høst ansatt uten en åpen søknadsprosess, og han ønsker en slik før en eventuell fast ansettelse.

Han føler at han nyter tillit i rollen som SK så langt, både i supportermiljøer og i klubben. Må mase en del sjøl, men får også gjennomslag i en del saker.

Bengt har merket seg at verden ser veldig forskjellig ut fra bak direktørbordet på Valle og fra bardisken på Bohemen, sjøl om man ofte egentlig er veldig enige. Man snakker som regel forskjellige språk, og det skaper mange unødvendige misforståelser og konflikter.

Han skal også samarbeide med SK for andre klubber. Han bidrar gjerne til å dele erfaringer med andre SK, men ønsker ikke rollen som nasjonal SK. Den nasjonale SK -rollen dekkes av Lars Stensby, som har vært ansatt i NFF i en årrekke og er en hyggelig kar, men han er på ingen måte noen supporter. Dermed fungerer ordningen ganske dårlig så langt. Enkelte har ytret ønske om BC i nasjonal SK-rolle, men Bengt ønsker bare å jobbe for klubben i sitt hjerte.

BC fikk permisjon fra Klansstyret når han sa ja til SK-rollen. Bengt møter på enkelte styremøter, og deltar på de sakene der det er naturlig.

Klansstyret har merket en klar forbedring i samarbeidet med Vålerenga Fotball etter Bengts inntreden som supporterkoordinator. Kommunikasjonen mellom klubb og klan har blitt bedre både kvalitativt og kvantitativt. Klansstyret ser fram til å fortsette og å videreutvikle ordningen.

Comments are closed.