Det nye topplaget ble for sterke

FRISK ASKER – VIF 5-1: Norsk hockey er full av overraskelser. Årets store er Frisk Asker, som feide oss av Asker-isen i går – og nå ser ut til å bli en konkurrent til bøtta.

Tekst: MortenN

Det ble ikke topplagenes runde i helgen. Alt lå an til at Vålerenga og Lørenskog skulle knappe innpå Oilers etter Oilers’ tap på straffer hjemme mot Sparta på lørdag, men slik gikk det aldeles ikke.

Mens Lillehammer slo Lørenskog 6-4, gikk Vålerenga rett på ræva i Asker. Før kampen hadde vi muligheten til å komme a poeng med Oilers.

Det startet bra, men det holdt ikke lenge. Etter en målløs første periode tok Vålerenga ledelsen ved Filip Gunnarsson (bildet) ett minutt ut i første periode. Etter nesten halvspilt periode utlignet så Frisk, og utover i perioden kom utvisningene for VIF. Laget med ligaens beste powerplay lot seg be to ganger, og kunne gå til pause med 3-1.

Da vi skulle slå tilbake i tredje periode var vi ikke i nærheten. I stedet satte Frisk to mål til, og ydmyket i steden våre gutter. Frisk har etter en middels start på sesongen virkelig fått sving på køllene, og innehar i øyeblikket fjerdeplassen på tabellen. De puster imidlertid kjøpelaget på Lørenskog i nakken, og har blitt et lag virkelig å se opp for.

Neste runde spilles på torsdag, og her møtes de fire beste lagene i GET-ligaen. Mens Lørenskog tar i mot Frisk, er det et definitivt toppoppgjør på Jordal. Kampen mellom Vålerenga Hockey og Stavanger Oilers (1900) vil helt åpenbart bli av den avgjørende sorten.

Kan Vålerenga stikke kjepper i hjula for pengesterke Oilers? Blir det Steffen eller Petter Thoresen som kan smile når kampen er over? Hvilke sprell finner Jan Tore Kjær på denne gangen? Sørger Klanen for pyroshow? Kom og se sjæl, og støtt Vålerenga Hockey.