Klanen.no anmelder forslagene til 3. drakt

Vi tar ikke lett på fargevalg på 3. drakta, og MortenN – redaktøren i Klanen.no samlet hele redaksjonen til hastemøte. Vi var der altså begge to. Vi fikk med oss en opplagt talsmann Christian Kjellsen på laget.

Tekst: EspenB

En ikke navngitt onkel med hang til terningspill lånte aller nådigst ut terningene sine. Vi benka oss rundt ett bord med terninger, penner og papir. Det dunkle mørket lå tett rundt bordet, opplyst kun av ei naken lyspære. Vi hørte passerende tog i bakgrunnen og silhuetten av ei kjerke kunne skimtes gjennom det kalde vintermørket. Vi var på Vålerenga.

Målet for møtet var enkelt. Vurdere de tre forslagene til tredjedrakt, og se hvilken drakt vi mener vil kle gutta best i jubileumsesongen. Det viste seg å være en enkel oppgave.Vi var så enige som vi kunne blitt, og det viste seg at det bare er ett alternativ.

Drakt A

terningkast 3

Spillergruppa er representert ved Muri, mannen som pådro seg flere gule kort på slutten av sesongen i fjor enn i resten av sin karriere tilsammen. Altså en mann vi nødig legger oss ut med. Likevel må dette sies: Design og fargevalg får oss til å tenke på bartepakket fra Nidaros. En ekkel og vemmelig følelse. Og gull er gull, men gull blir fort gul. Vi kan ikke ha sort og gult på draktene våre. Verdens styggeste fargekombinasjon får neandertalerne drive med på togstasjonen øst for Oslo. Talsmann Kjellsen sa det enkelt: Muri da, hva driver du med?  Terningen falt ned på terningkast 1, men vi digger Muri og det gir terningkast 3.

Drakt B

terningkast 6

Her har mennene bak det flotte skaperverket, de evigunge herrer Christian Kjellsen og Kjell Grønningen hatt en meget god dag på jobben. Delikat fargevalg, der fargene komplementerer hverandre på en utsøkt og klassisk måte. Vi elsker at historien er tatt vare på gjennom de grønne detaljene og vi digger helsorte drakter. Når Enga ikke kan spile i rødt, hvitt og blått er dette en ypperlig løsning. Vi tipper denne drakta kommer til å selge som rent norsk kildevann i Sahara.  Terningen viser en klokkeklar 6.

Drakt C

terningkast 2

Aleksander Schau og Thomas Aune fra FC Football har kreert det siste forslaget. Schau og Aune er to morsomme fargeklatter og det gjenspeiles i fargevalget. Burgunder base med grønne striper på skrå. Farger du forventer å finne i sør-amerika, men ikke i norsk tippeliga. Ihvertfall ikke i Vålerenga! EspenB, med karriere i Bohemen Fotball vet hvor de har henta inspirasjon fra. Thomas Aune spilte/spiller bedriftsfotball for Røde Strek. Drakta har denne karakteristiske røde streken på skrå. For ordens skyld: Bohemen Fotball grusa Røde strek 4-2 eller 5-2.  Kjellsen treffer spikeren på hodet da han sier at forslaget  gir assosiasjoner til en fargeblind utgave av Crystal Palace eller Man City en gang i overgangen 70-80-tall. Alexander og Thomas – dere får det laveste terningkastet, og det er terningkast 2.

Det vi frykta skulle bli en lang natt med verbale stridigheter, lumske kommentarer og munnhuggeri ble en kort og hyggelig seanse der konklusjonen er enkel:

Muri fortsetter med det han kan best. Spille ball for Enga. Du tar frem telefonen og sender en SMS med adidas B til 2242 for å stemme på Klanens forslag. Det koster deg to spenn, så gjør det fem ganger du. Herrene Schau og Aune fortsetter med morsomme innslagene sine på TV, og lar oss i Klanen ordne 3. drakta.

Drakta som anbefales av samtlige i panelet og testens soleklare vinner:

Klanens draktforslag

Comments are closed.