MortenNsDagbok: Startskuddet for en ny æra

I dag går startskuddet for jubileumsåret. Jeg gleder meg. De neste hundre åra blir Vålerengas århundre.

Klubben fra kassesnekkeriet har blitt svære greier. På hundre år har vi gått fra Spark til Oslos Stolthet. Klubben har funnet plass i så mange hjerter at mange tusen har meldt seg inn i heiagjengen, man har starta å ta et omfattende samfunnsansvar – og snart står klubbens egen stadion som et fyrtårn og vokter over det hele.

VIF har hatt et hockeylag som har vunnet masse, og et fotballag som har vunnet av og til. Andre idretter som håndball, basket, amerikansk fotball, innebandy og ski glimter stadig til. Det har vært et godt århundre, det har blitt svære greier.

Men det er nå det begynner.

De neste hundre åra skal bli de beste vi har hatt.

Hockeylaget kommer til å starte det hele, det blir nok ei bøtte i år! Fotballen får ny trener, og overrasker med et overveldende seriemesterskap. En skihopper vinner junior-VM, og Vålerenga Trolls feier alt fra 1814 og bakover av banen.

Vålerenga Mot Rasisme blir viktigere og riktigere enn noensinne. Vålerengas sosiale prosjekter favner flere og flere, og Vålerenga blir viktigere på flere og flere måter.

Og det kommer til å eskalere. I løpet av ti år ER vi unike i Europa, om enn ikke slik mange trur. Det kommer til å dreie seg om stolthet, brorskap og å ta vare på hverandre. Og litt edelt metall også, håper jeg.

Jeg er så stolt over å være Vålerenga i dag. Og stoltere skal jeg bli. Ære være Vålerenga!


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.