HA: Vålerenga trakk det lengste strået

Oslo-laget vant rivaloppgjøret mot Storhamar Dragons, kan Hamar Arbeiderblad melde. Klanen.no lener oss tradisjon tro på bondebladet når Vålerenga vinner på Hamar.

Tekst: MortenN // Foto: grydis.no (arkiv)

Torsdagens hat-oppgjør mellom Storhamar og Vålerenga ble en voldsomt jevnt og fartsfylt batalje, slik rivaloppgjør burde være. Begge lagene gjorde gode opptredener, men til slutt trakk Vålerenga det lengste strået, melder h-a.no.

De første tjue minuttene var enormt intense og spennende. Begge lag skapte haugevis av sjanser, og stillingen etter første periode kunne fort ha vært 3-3. Ironisk nok maktet ingen av lagene å sette pucken i mål, og det sto 0-0 etter de første tjue minuttene. Den kanskje største målsjansen fikk Eirik Salsten halvveis inn i perioden. Vålerenga-keeper Steffen Søberg var allerede utspilt, og unge Salsten hadde bare å pirke pucken over mållinja fra kloss hold. Dessverre for dragene kom muligheten litt brått og overraskende på, og han klarte ikke lirke pucken over linja, sier h-a.no.

Erik Skadsdammen

Donati-magi: I den andre perioden kom det derimot mål. Spesielt Justin Donati utmerket seg og gjorde en god periode. Etter et ganske tidlig mål av Eirik Skadsdammen, tok nemlig gjestene over spillet. Det gikk ikke mer enn ett minutt før Justin Donati utlignet. Få minutter senere sendte han like greit Oslo-laget i ledelsen opp til 1-2. Dragene klarte ikke svare i løpet av den andre perioden. Med 1-2 fikk vi et spennende utgangspunkt der kampen fremdeles levde i beste velgående, forteller h-a.no.

Matchstraff ga drage-håp: Allerede etter 21 sekunder kom utligningen for Dragons, når Lars Løkken Østli kontrollerte inn 2-2. Det åpnet for en intens og spennende avslutning på oppgjøret. Den gode stemningen stilnet likevel når Magnus Hoff dro seg fram på venstrekanten og la på til 2-3. Minuttet senere økte Tyler Donati til 2-4, og de fleste trodde naturlig nok at kampen var avgjort, skjelver h-a.no.

Joans Oppøyen

Med seks minutter igjen på uret var Pål Johnsen på veg igjennom. Brede Csisar så ingen annen mulighet enn å slå han regelrett ned, og det fikk konsekvenser. Det ble dømt fem minutters utvisning pluss videodømming, altså matchstraff. Da øynet likevel Dragons et håp om poeng i denne kampen. Men tiden ebbet ut. Og selv om Eirik Skadsdammen scoret sitt andre for dagen helt på tampen, så var det for sent, også for h-a.no.

Dragene klarte aldri snu kampen, og det endte med seier 3-4 fordel Vålerenga, fastslår til slutt h-a.no. Vi takker HA’s utskremte medarbeider Jacob Nygaard for innsatsen.

Klanen.no vil få legge til at vi for en gangs skyld gleder oss overmåtelig over seier til Rosenborg. Når denne kommer i hockey mot Lørenskog er det bare flott!

Vålerengas neste kamp er hjemme på Jordal på søndag, mot Lillehammer kl 17.