MortenNsDagbok: Om det ikke skulle skje et mirakel

Er det ball eller tullball det som skal foregå på Ullevål en helt vanlig søndag kl 18? Samma det, det er Vålerenga – og årets nest siste hjemmekamp. Så jeg kommer, om det ikke skulle skje et mirakel!

Sesongen nærmer seg slutten. Vi er ute av det meste, men er fortsatt med i Tippeligaen. Min gode venn Stig Ronny har sagt: «Det viktigste er itte å delta, men å vara påmeldt!».

Vålerengas vyer har gått fra Europa-nivå og best både her og der til noe mer nøkternt. Som det lite sexy «bærekraftig økonomi». Heldigvis er vi vel ikke helt på Stig Ronny-nivå ennå, det er da ennå litt mer enn bare eksistens å snakke om.

Tromsø drømmer om the double, og kommer til å gi alt for å vinne kampen. De deltar på det meste: Har godt drag på medalje i serien, er i cupfinalen og var veldig nære gruppespill i Europaligaen.

Å virkelig være «Unike i Europa» er de imidlertid ikke i nærheten av. Her kunne vi denne uka se Molde prøve en god, gammel Vålerenga-oppskrift på å få til dette: Det å sende b-laget til Romania har vært noe unikt norsk siden Kjetil Rekdal sendte David Driscoll & co ned til løvens hule. Det endte selvfølgelig med et tap, for tradisjonens skyld kan vi jo kalle det hederlig.

Vålerenga har siden en pinlig cupexit stadig måttet redusere sine ambisjoner for året. Allerede tidlig i fjor var det klart at vi bare kunne drømme om europacupen og eksotiske klansturer til Wales. Nå står vi igjen med ønsket om å forbedre resultatet fra i fjor, sjuendeplass-skjerf har vi fra før.

Tromsø får det til, og vi får søke trøst i det de har av kultur der oppe i isødet.

Snart stiger sol et sted i øst
og i natt har ingen gitt deg svar
Men det finnes ei fattig trøst

Drømmen du alltid bar

Om Jørn Hoel kommer i dag vet jeg ikke, men jeg kommer. Med mindre et mirakel skjer, og jeg må på dette andre Ullevål – der det bare er et tidsspørsmål før det kommer en liten mini-distriktspolitsk talsmann til verden!

*****************************************************
Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.