Mikkel Myser: Hvem skal trene Vålerenga?

Hvem skal trene Vålerenga neste år, spør Mikkel i dagens Myser.

Man må ikke blande MortenN og MortenP. Han første er kortahåra, innfløtta klanskalle, han andre andre har krusete hår (som selv Dan Børge Akerø misunner) og er født og oppvokst i Sveriges Gate på Vålerenga. I sin spalte skriver sistnevnte at Vålerenga skal ha ny trener.

Jaha, hvor ofte har ikke Vålerengas ledelse og Martin Andresen fått det spørsmålet? Sist, etter godsetkampen, var det MortenS i TV2 sin tur å spørre. Martin svarte: «Skal du spørre om det hver gang?».

Jeg blir også lei av at folk spør hvordan det går med meg, men jeg svarer for det.

Det koster visstnok 3 mill å løse han ut, men skal man da starte en kronerulling? Jeg klarer å starte med 2000 spenn, salg av fanziner, t-skjorter osv, hvis det gjør at Martin går ett år før tiden.

For selv jeg ser at Martin ikke kan fortsette i en klubb som Vålerenga, samtidig som jeg håper det blir rydda skikkelig i ledelsen. En klubb som Vålerenga samler ikke på plasser uten medaljer, og supportere bør lage 7. plass-skjerf kun som en engangsforeteelse.

La oss se på en liste med alternativer.

– Pej M Høgmo. Han skal ta doktojgraden i Tromsø. Men kan ikke Vålerenga kan trene i Tromsø da? Man veit aldri hva Vålerenga finner på… Uansett er han sett med mine øyne ett ikke tema som trener i Vålerenga.

– Ronny Deila. All ære til han for det han har gjort i Strømsgodset, han har fått til mye med lite midler – men han har også fått jobbe i fred. Det kommer han garantert ikke få lov til i Vålerenga.

Så kommer det verste forslaget: Tor Olav Trøim, hovedaksjonær i Vålerenga Invest Fotball AS, vil gjerne ha Kjetil Rekdal. MortenP har satt utropstegn ved han. Jeg er helt enig i at Reka gjorde mye bra, men man kan ikke hente en gammal trener tilbake. Da kan vi hente Laser-Lars fra NFF i samme slengen også. Enkelte investorer har mye makt og mange ønsker, men peil på fotball kan de ikke ha. Blir Reka ansatt, da holder jeg meg hjemme hele neste sesong – tro meg. Jeg har ikke noe mot Reka personlig,og skal lese boka hans som kommer, men å hente gamle trener er alltid feil. Om jeg ikke husker feil ble Olle Nordin henta gang nummer to. Gikk gikk det bra? NEI.

Men hvem skal trene Vålerenga 2013 i sesongen foreningen er 100 år? Jeg har foreslått Henning Berg, andre foreslår Eggen og Drillo. Men de utgår. Trond Sollid har det for godt i utlandet. Jeg ser ikke noen andre klare kandidater i Norge, men det må være en med skikkelig baller. En trener i Vålerenga får ikke mye arbeidsro. Det er sponsorer, supportere og media som hele tiden er etter deg. Men kanskje det finnes noen i Danmark eller Sverige og som kan kjøre delvis samme spillestill som man har starta på. Eller kanskje det venstrevridde Klansstyret skal få velge fra kamp til kamp? Mikkel Myser har dessverre ikke fått tak i talsmann Kjellsen eller Bakke for en kommentar.

Så Mikkel Myser spør: Hvem vil du at trener Vålerenga neste år? Start en debatt, så får man sjekket om noen virkelig leser denne spalten – eller bare trykker liker på Facebook for at det er kult!

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Bloggen «Mikkel Myser» er skrevet av fanzinelegenden Mikkel Kjelstrup, som fortsatt er aktiv i det smale fanzinemiljøet med fanzina «=Enga». Han har tidligere sittet i Klanens styre, i dag sitter han i styret i Norsk Supporterallianse. I «Mikkel Myser» skriver han imidlertid bare for egen regning.

Comments are closed.