Vålerenga vant toppkampen!

I en meget tett og spennende kamp avgjør Vålerenga og vinner hjemme mot Lørenskog. Kampen var meget severdig for de mange som møtte opp. Vi fikk servert åtte mål, slossing, spenning til siste minutt – kort sagt alt i det som er Norges nye klassiker av et hockeyoppgjør.

Det var Lørenskog som kom best i gang på Jordal. Lars Erik Spets sørget for ledelse i powerplay omtrent halvveis i perioden. Stillingen sto seg perioden ut.

I andre periode starter Vålerenga bra, men det er allikevel Lørenskog som øker ledelsen sin ved Kenny Corupe – i undertall. Søberg er uheldig og slipper skuddet, som glir mellom beina og inn i buret. Like etter får Vålerenga endelig sitt første mål. Jesper Hoel overlister en god Penker, assistert av Hollstedt og Cocozza. Det er store sjanser til begge lag utover i perioden, men det blir ingen flere mål.

Det ble det imidlertid i tredje periode! Først utligner Fredrik Csisar for Vålerenga, før Rabbit igjen fører Lørenskog opp i ledelsen. Det siste målet var omdiskutert, det kunne se ut som Lørenskog hadde for mange spillere på isen – men mål ble dømt.

Men så var det tid for Donati-show på Jordal. Tyler Donati kontrer, finner broder Justin med en nydelig pasning, og det står 3-3. Kampen står så lenge og vipper, men med to og et halvt minutt igjen tar Vålerenga og avgjør det hele! Først setter Hilt Jørgensen inn 4-3, assistert av… Tyler og Justin Donati. Et halvt minutt senere avgjør Fredrik Csisar kampen, og Vålerenga vinner 5-3!

Neste kamp er Tønsberg borte på søndag! VIF Support kjører (se egen sak).

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode

Slutt 5-3!

Hele jordal reiser seg etter en fortjent 5-3 seier!

01.03 Cocozza kaster seg foran skuddet til Lørenskog som fortsatt har Keeper ute

Lørenskog tar ut keeper i et desperat forsøk på SD

01.56 Lørenskog tar time out!

01.56 5-3!!!!!! Scoring 15 Fredrik Csisar

02.35 4-3.  3 mot 3 og vålerenga får til slutt pucken i mål. Tylor Donati spiller jørgensen gjennom og puttern i mål

03.13 En tvilsom Icing og dropp i Vålerengas sone

03.39 Icing og dropp i Lørenskog sin sone

04.20 Vålerenga aleine gjennom mot keeper men pucken går like utenfor.

05.22 3-3 og 2 lag på jakt etter seier. Vålerenga har smått overtaket.

06.06 Vålerenga trykker på med flere gode sjanser og tempraturen på isen stiger stadig!

07.04 Lørenskog har fullt lag

09.04 Lørenskog (40)  L Spets 2 min for inteferrence

Da er vi inne i de 10 siste minuttene av perioden.

12.53 Lørenskog er fullt lag

Et godt besøk Jordal gjør det de kan for å støtte spillerne på isen. KOM IGJEN ENGA!

14.53 Lørenskog (93) Olsen 2 min for tripping

15.15 3-3!! Donati brødrene gjør det igjen. En nydlig kontring havner til slutt i målet.

16.16 2-3 Lørenskog putter med langt fler enn 5 spillere på isen. Dommerne godkjenner målet. SKAM!

17.30 Lørenskog 2+2 min (35) Ylven OG VIF (21) Thoresen 2+2 min for roughing. Utvisningene krittes.

18.31  2-2!!!!!!!! Et herlig vålerenga anngrep avsluttes med en nydelig pasning fra Donati til Csisar  som setter pucken utagbart  bak Penker i lørenskogkassa

20.00 Vi er i gang

Andre periode

Vålerenga har helt klart styrt i store perioder og det er bare tilfeldigheter har gjort det ikke har blitt flere mål. Lørenskog scorte på en noe uheldig lompe fra Spets, ellers er det ikke mye mer å melde fra den leiern. Vi ser fram til en enda mer fartsfyllt periode.

Skuddstatistikk 10-12

00.00 Perioden er over og stillingen er 1-2 til Lørenskog.

01.22 Begge har fullt lag

03.22 VIF 2 min (10) Donati OG Lørenskog 2 min (70) Interferrence

04.31 Vålerenga har fullt lag og spilte et bra undertall

06.12   Vålerenga er 4 mann på isen

06.28 VIF 2 min (26) Cocozza Farefullt spill med høy kølle

08.12 Vif 2 min (90) Sørvik

Flere gode sjanser til begge lag, men ingen klarer å putte pucken i kassa.

Lørenskog har fullt lag

Vålerenga med en rekk gode muligheter nå!

13:10 Lørenskog 2min. Rabbit med dagens andre utvisning. Holding.

14:05 1-2! Vålerenga reduserer! 22 Hoel (Hollstedt, Cocozza)

Fem minutter ut i perioden. Vålerenga er uheldige, spilte egentlig et godt overtall, og haddee fortjent en utligning. I stedet øker Lørenskog ledlesen.

15.56 Lørenskog har fullt lag.

15.55 0-2 Søberg er uheldig og slipper et skudd mellom bena fra Knut Henrik Spets.

17.47 Lørenskog 2 min Rabbit Hekting

18.50 Vålerenga har fullt lag.

20:00 perioden er i gang.

Andre periode er straks i gang. Vålerenga starter i undertall, Steffen Thoresen har igjen 1:07 av sin utvisning.

Første periode

Det har vært en severdig førsteperiode der Lørenskog har vært litt vassere, litt mer rutinerte og et mål bedre. Vålerenga har også sine sjanser, men tuller bort en del tid og energi på litt dumme utvisninger. Når Steffen Thoresen i tillegg brenner straffe er det «greit» at Lørenskog leder 0-1. KOM ‘GJEN ENGA!

00:00 Perioden er over, stillingen er 0-1 til Lørenskog.

0:52 VIF 2min 21 Thoresen. Jævlig billig, hva det nå enn var. Roughing, var det visstnok.

Begge lag har fullt lag, tre og et halvt minutt igjen av perioden, og Lørenskog leder fortsatt 0-1.

Her skjer det mye! Spets feller Thoresen på vei igjennom, som får straffe. Før dommeren blåser rekker også Spets en slosskamp med Cocozza. Thoresen brenner straffa, og Vålerenga har nå to minutter med overtall.

06.10 Straffe VIF. (Steffen Thoresen Brenner)

06.10  2+2 Min VIF – Cocozza Roughing OG 2+2 min Lørenskog, KH Spets, roughing.

06.28 VIF 2 min 22 Hoel Slashing

Sju minutter igjen av perioden, som er jevnspilt med sjanser begge veier. Det kunne like gjeerne stått 1-0 til Vålerenga, men det gjør det altså ikke. Masse temperatur – og en severdiig affære så langt.