Alle mann til Valle!

 Hæ? tenker du kanskje – skal vi kaste Breen? Sparke Martin? Hetse han nye Liin-slash-bøffel duden?

Tekst: Jan-Erik Ullevold Sveen

Nope. Slett ikke.

Lørdag 13. oktober kl. 13.00 er det klart for årets siste hjemmekamp for Vålerengas andrelag i Vallhall, mot Strømsgodset 2.

Biltjuvene er i skrivende stund i omtrent samme situasjon som Vålerenga 2: hue såvidt over sumpa, men ikke på trygg grunn. 

Fellah og Qaka (foto: vif-fotball.no)

Det er jevnt på nedre halvdel og faren for nedrykk fra 2. divisjon definitivt ikke er over. Med seier i denne nøkkelkampen vil imidlertid Vålerenga berge plassen i år også. Klubben stresser ofte at 2. divisjon er viktig som utviklingsarena for våre unge spillere, og du skal ikke se bort fra at en smule support fra tribuneplass kan være helt ålreit. Hva med å bidra til å holde liv i nedrykksspøkelset i Godset? 

I Vallhall kan du fort få studere på nært hold hvordan Vålerenga skal spille ball. Unggutta viser i perioder teknisk fin fotball, kombinert med giftige overganger når det byr seg en anledning. Innimellom ryker dem nok på en blemme eller to som følge av manglende rutine og erfaring, men er du litt large og husker på at dette er nettopp en utviklingsarena for morgendagens Vålerenga-helter er det straks duket for en riktig så hyggelig fotball-opplevelse. Og i tillegg er det altså mer eller mindre avgjørende for årets sesong denne gangen. 

Martin Andresen (foto: vif-fotball.no)

Vålerenga mønstrer en drøss gode talenter i hver eneste kamp, og på midtbanen regjerer selveste møbelhandler Andresen. Det er nesten verdt et besøk i seg selv å se manager’n i aksjon: Han er fortsatt en rett så habil fotballspiller, i tillegg til at han innimellom viser opptil flere menneskelige trekk der han styrer troppene. Men det viktigste, og morsomste, er helt klart de unge gutta som gir deg glimt av en lovende Vålerenga-fremtid. Noen av disse gutta kommer garantert til å herje i Tippeligaen om ikke veldig lenge.   

I Vallhall er det intimt og lunt. Du hører kommunikasjonen mellom spillerne godt og får bra innblikk i det som foregår under kamp – lærerikt for den som vil. På tribunen møter du ofte noen gamle helter, og gjerne en eller flere av spillerne fra A-laget samt en drøss fra yngre avdelinger. I kafeteriaen sitter gamlekara ved vindusbordene og juger og klager. Og som en ekstra bonus får du helt sikkert muligheten til endelig å finne ut hvem denne mystiske FrankO er – han som vet alt om det som foregår i Vålerenga.

Det er rett og slett ganske stas å se andrelaget! Vålerenga kjemper for å beholde plassen i 2. divisjon, og laget fortjener støtte. Savner du å se en fotballkamp som betyr noe for de kongeblå? Møt opp i Vallhall på lørdag!

Comments are closed.