Vålerenga – Frisk 5-3

Vålerenga vinner til slutt 5-3 mot et hardtkjempende Frisk. Kampen ble ikke avgjort før langt ut i tredje periode.

Tekst: MortenN // foto: Thomas Kruse

Nok en gang ble det et spennende og underholdende oppgjør på Jordal Amfi. Vålerenga tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0, men derfra var det lite som fulgte noen oppskrift.

Frisk tok skikkelig tak i kampen, og ledet etter to perioder 1-2 – fullt fortjent. Den andre perioden er antagelig noe av det verste undertegnede har sett av VIF, ihvertfall i år. Vi mistet pucken farlig veldig ofte i midtsonen, og feilpasningene florerte.

I tredje periode tok vi oss kraftig sammen. Det ble raskt 2-2, før det neste målet lot vente på seg litt. Så kom plutselig målene som perler på en snor, og på to minutter sto det 4-3 til Vålerenga. Justin Donatis (bildet t.h) mål var en perle!

Det ble en tett og spennende avslutning preget av litt boksing, stygge taklinger og Frisk-utvisninger, men Jesper Hoel avgjorde det hele da han satte pucken i tomt bur sekunder før slutt.

NESTE KAMP: Borte mot Stjernen på søndag. VIF Support kjører! Påmelding til Glenn: Tlf: 95812223

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode

00:00 Kampen ender 5-3 til Vålerenga!

00:36 5-3! Frisk tar ut keeper, og Hoel avgjør kampen for Vålerenga!

55 sekunder igjen, Frisk tar timeout. Texas like før dette, VIF kommer tre alene, keeper redder – Frisk kontrer og kommet 2 mot 1 men Søberg redder!

2:17 Skal vi se… 2min VIF lagstraff. 5min+video Frisk, takling mot hodet. McLeod.

Dommerne i ferd med å miste helt kontrollen. En stygg takling på VIFspiller i egen sone som de overser, og en av våre er på vei over vantet inn på Frisk-benken….

2:45 2min Frisk. Lindahl. Stygg takling bak Frisk-buret, som dommeren først overser.

Fem minutter igjen, vi leder fortsatt 4-3. Vålerenga er det beste laget nå, pasningene sitter bedre – og Frisk begynner å bli slitne. Men de har fortsatt sine sjanser, så dette er ikke avgjort!

Frisk kommer ikke til de store sjansene i overtallsspillet.

9:16 2min VIF. Ask. En meget klar tripping.

10:10 4-3! Dagens prestasjon! Justin Donati skyter skrått fra høyre og den suser inn! Pasning: Tyler Donati…

10:27 3-3. Frisk utligner igjen. Søberg gir en retur som settes i mål. Marshall.

10:43 3-2! Vålerenga opp i ledelsen! Oppøyen (Thoresen)

11:42 2+10min Frisk. Frøystad, takling mot hodet.

Åtte minutter spilt, store sjanser til begge lag nå.

Fem minutter spilt av perioden. Vålerenga det klart beste laget nå.

17:15 2min Lørenskog. Lindahl får i tillegg 10 min for dårlig oppførsel. Sinte mannen!

19:16 2-2! Vålerenga utligner! Hilt Jørgensen (Steffen Thoresen)

20:00 Perioden er i gang.

Andre periode

00:00 Perioden er over. Frisk leder fortjent 1-2. Frisk er helt suverene de første femten minuttene av perioden, vi er vanvittig dårlige. Håpløs innsats og en million livsfarlige feilpasninger.  Vi er bedre med de siste fem, men symptomatisk for perioden avsluttes den med at Frisk kommer alene med Søgård – som redder. Her må Shampo ta fram hårfønern!

To og et halvt minutt igjen av perioden, og Vålerenga har en MÅLSJANSE!

3:59 VIF med periodens andre skudd på mål! Helt ufarlig.

Vålerenga har fullt lag igjen, men er heldige som ikke får baklengs.

7:10 2min VIF. Hilt Jørgensen.

Snart sju minutterigjen av perioden. Kampbildet er det samme, Frisk er best. Vålerenga mister mange pucken i midtsonen og Frisk skaper sjanse etter sjanse. Skuddstatistikken viser 1-13 denne perioden…

Åtte minutter spilt, og Frisk er fortsatt det klart beste laget i perioden. Skuddstatistikken viser 1-8! Vi slår enten til motspiller eller til icing.

Frisk klart best de første fem minuttene, og presser på for å øke ledelsen. Vi er RÆVVA!

17:07 1-2. Frisk kjemper seg til ledelse. Etter et svakt overtall får de omsider etablert et press, og trykker på til målet sitter. Slapt av Vålerenga

19:15 2min VIF. Daniel Sørvik. Hekting.

Andre periode er straks i gang, og både Klanen.no og Klanens Webradio er klar for å gi deg det meste her fra Jordal Amfi.

Første periode

Perioden er over. Stillingen 1-1 er ikke feil, selv om Vålerenga leder skuddstatistikken 12-5. Frisk prøver å ta oss på innsats, og lykkes foreløpig ganske bra.

Frisks keeper ligger og spreller i buret, og dommer blåser for skada spiller. Han overlever lett, og spillet fortsetter

2:43 2min. Frisk. Interference.

Fire minutter igjen av perioden. VIF presser nå.

Kampen så langt viser at VIF er et bedre hockeylag, men Frisk prøver å ta oss på det eneste de kan: Innsats. Det lykkes de forholdsvis godt med, og er alt i alt nærmest ledelse så langt.

7:42 2min VIF. Hollstedt.

9:22 1-1. Frisk Asker utligner.

12:o2 1-0! Vålerenga opp i ledelsen. Fredrik Csisar (Csiszar, Garlock)

15:02 2min Frisk. Tripping.

16:15 Frisk meskammen første store sjanse, Søberg står der han skal.

20:00 Kampen er i gang.