Er du masterstudent? Trenger du penger?

Klanens masterstipend skal igjen dele ut 15.000 kroner til noen som studerer noe som som er av interesse for Klanen eller Vålerenga.

Tekst: KjellH

Så langt har vi delt ut 60.000 kroner fordelt på fire prosjekter i tråd med retningslinjene, og neste søknadsfrist er 15. oktober. I den anledning ønsker igjen flest mulig og best mulig søknader fra masterstudenter. Vedtektene sier oppgavene skal omhandle noe som er i Klanens eller Vålerengas interesse.

Derfor ser vi fram til å kunne dele ut penger til noen som vil finne ut noe spennende om norsk fotball, skadeomfang ved kunstgressbaner kontra naturgressbaner, overoppheting av ishockeyøkonomi, trehusbebyggelse i sentrumsnære strøk eller noe helt annet.

Tanken bak et slik stipend er at Klanen ønsker å bidra til å påvirke hva det forskes på. De seneste årene har det vært en utvikling med mange interessante masteroppgaver, spesielt innenfor fotballfeltet. Dette er en trend vi ønsker å styrke og bidra til at fortsetter.

Som supportere er det i vår interesse at det finnes gode forskningsrapporter og medieoppslag om seriøsitet på supporterfeltet eller om merkevarebygging i et norsk håndballperspektiv. Det kan hjelpe oss med juridiske betenkninger om NFFs forhold til lovproduksjon, og ytterligere stadionforskning kan hjelpe Vålerenga, for å ta noen enkle eksempler.

Pengene til stipendet kommer fra 1913-fondet, som har blitt til gjennom Klanens overskudd fra investeringer i for eksempel Bohemen og Sjappa. Stipendet deles ut to ganger i året basert på mottatte søknader. Studentene trenger ikke å studere Vålerenga for å være aktuelle mottakere av stipendet, og at Klanens styre vil stå ganske fritt i forhold til hvem de deler ut stipendet til, uavhengig av fag. Det er heller ingen krav om at stipendets mottakere må være medlem i Klanen.

Les mer om vilkårene for stipendet her: www.klanen.no/masterstipend

Søknadsfristen er som sagt 15. oktober.

Comments are closed.