Vålerenga – Stjernen 3-2 Seier i serieåpningen!

Vålerenga vinner fortjent 3-2 i serieåpningen mot Stjernen, i en kamp med god steming på tribunen! Spillet er fortsatt noe ujevnt, men laget viser at det bor veldig mye i dem. I tillegg jobber alle for hverandre og drar i land en viktig seier! Jubileumssesongen er i gang med 3 poeng. Det blir mye moro på Jordal i år!

Tekst: Frodo/MortenN

Vålerenga starter jubileumssesongen med en 3-2 seier mot Stjernen. 1. periode er en meget god periode for Vålerengas del. Vi kjører over Stjernen i store deler av perioden og ledelsen kunne fort vært større enn 3-1. 2. periode er langt jevnere og Stjernen har det meste av spillet første halvdelen av denne perioden. Da reduserer de også til 2-3. Mot sluitten kommer Enga tilbake igjen, men Enga spiller (nær sagt som vanlig) ingen stor 2. periode. I 3. periode er Vålerenga det førende laget igjen, men klarer ikke å score mål. Selv om Enga stort sett virker å ha full kontroll i siste perioden, blir avslutningen naturligvis spennende når vi bare leder med ett mål. Stadige utvisninger på Enga-spillere gjør jo også at spenningen holder helt inn.

Oppsummert var dette uansett en god start for Vål’enga. Vi fikk en seier i første kampen, noe som alltid er betryggende. Rekka med Donati-brødrene og Jesper Hoel viste at de de kommer til å lage mange poeng denne sesongen. I tillegg er det utrolig deilig å ha Fredrik Csisar og Steffen Thoresen tilbake fra Belarus. De blir viktige også i år. Steffen ble da også kåret til Vålerengas beste spiller.

Til slutt bør det nevnes at Klanen virket meget pigge på Jordal i dag! Klansfeltet var godt besøkt og stemingen var bedre enn på lenge. Vi håper derfor at enda flere tar turen til Jordal og bidrar til å bygge på denne gode starten!

Under følger live-referatet vi førte underveis i kampen.

Tredje periode

Slutt. Enga vinner 3-2! Litt action mot slutten med utvisninger på begge lag. En smurf får veldig fortjent 2 min for en crosschekking på Brede Csiszar.

0.51: Stillingskrig hele tiden nå uten at noen klarer å skape noen særlige sjanser. Stjernen tar time-out. Nå må Enga bare dra det her i land! Grotnes går forøvrig og setter seg…

Enga skaper et par store sjanser i overtallsspillet, blant annet ved Thoresen, men klarer ikke å score. Under 4 minutter igjen å spille.

5.56: Endelig overtallsspill for Vålerenga! En bonde får 2 min for høy kølle.

8.22: Hollstedt får 2 minutter for hekting. Den utvisningen var nok riktig. Nytt undertall for Enga.

Halvveis i siste periode og stillingen er fortsatt 3-2 til Vålerenga. Enga har hatt de mulighetene som har vært så langt i siste periode, men har ikke klart å overliste Grotnes. Kom igjen nå Enga! Sett spikern i kista!

Stjernen skaper ikke noe i overtall, men Jesper Hoel får en stor sjanse for Enga. Setter pucken over alene med Grotnes.

14.58: Sørvik får 2 minutter for en albuetakling. Kun dommeren skjønner den utvisningen!

15.45: Kjempesjanse for Steffen Thoresen! Setter pucken i stanga på åpent bur og brekker også kølla i situasjonen!

3. periode er i gang. Kom igjen Enga!

Andre periode

Perioden er over. Vålerenga leder 3-2, men Stjernen var mye mer med i denne perioden. Etterhvert tok imidlertid Vålerenga mer over igjen, men lider under mange utvisninger.

De siste minuttene har Enga vært totalt suverene uten å få hull på byllen. Stjernen-spillerne virker litt mer slitne nå…

Fem minutter igjen av perioden, utvisningene førte verken til forlangs eller baklengs.

7.48: Ny utvisning på en Enga-spiller. Garlock får to minutter for slashing. Enga er 3 mot 4.

8.55: Dommeren bestemmer seg for å vise seg og gir utvisning til en spiller på hvert lag. Bare tull! Hockey er en kontaktsport!

Perioden har jevnet seg ut, men Stjernen kan absolutt komme tilbake i matchen her.

12.24: Stjernen reduserer til 2-3. De kommer 2 mot 1 på en kontring og bonden setter den i nettaket.

14.36: Jonas Oppøyen vinner pucken i undertall og en Stjernen-spiller hekter ham. Dermed 4 mot 4.

Stjernen har startet perioden best, og er i sitt andre overtall. Klar bedring er det også i Jordals trådløse nettverk.

15:26 VIF 2 min. 49 Hollstedt for interference.

20:00 Er i gang!

Første periode

En god 1. periode av Vålerenga og ledselsen kunne fort vært større. Stjernen scorer i grunnen på sin eneste farlighet i periode. 1. periodes beste spiller er kanskje Fredrik Csisar som først hadde en strålende assist til Oppøyens scoring for deretter å smelle pucken helt oppe i krysset til Grotnes. Dessverre gikk pucken ut igjen og ikke inn, men Follestad Johansen sto lar og puttet returen i mål.

0:00 Perioden over, vi går til pause med en MEGET fortjent ledelse!

3:16 3-1! Erik Follestad Johansen scorer i sin første kamp for Enga!

6:05 2-1! Jonas Oppøyen (F Csisar, Garlock) avslutter et godt angrep, og VIF leder igjen!

9:29 1-1. Stjernen rir av et undertall, går i angrep for første gang i kampen og utligner.

14:51 1-0! Tyler Donati (J Donati, D Bräck) bruker bare fem minutter på å sette standarden for årets sesong!

20:00 Kampen er i gang!

Radarparet Frodo og MortenN kommer til å lose deg igjennom kampen, men først skal vi innom Vålerenga Vertshus kl 1630!

Vi forventer mye av Vålerenga i dag, og gleder oss til å se både nye og gamle spillere. Stjernen skal være grei skuring, men man vet tross alt aldri helt med Vålerenga.

Vi er uansett på plass 1830. Følg oss da!