Kommentar: Martin ser sorgtung ut nå

Martin Andresen stirrer ut i den trønderske høstkvelden i trygg forvissning om at Vålerenga ikke trenger å finne fram Europaatlaset i 2013 heller. Det blir dyrt med alle flyreisene nå som publikum har forlatt Ullevaal, og det snart er like mange duer som mennesker som forviller seg innafor portene.

Tekst: Jørn Tysnes // Foto: www.grydis.no

Tror han på sitt eget prosjekt lenger? Alle talentene unntatt Fellah er borte. Av de 8 trenerne er det bare møbelhandleren og polakken igjen. Unike i Europa ? I å skuffe supportere, ja ! Ledende i Norden ? I utskifting av spillerstallen er vi ledende, tett fulgt av storlaget Lillestrøm.

Er vi bortskjemte supportere ? Selvfølgelig er vi ikke det. Vi er det laget som har flest selvmordskandidater og junkier blant supporterne, og vi er fornøyde med å vinne en tittel hvert 10. år.

Til tross for at alle våre konkurrenter i nærområdet har gått til helvete: Lyn, LSK, Frigg, Stabæk, Skeid osv. , klarer vi ikke å trekke mer enn 1% av Oslos befolkning til kampene. Vi konkurrerer med oss sjæl, og vi taper så det griner!

Martin ser sorgtung ut nå. Ingen kommandobrøl, bare resignasjon. Aldri har RBK hatt en slik kontroll mot VIF som denne septemberkvelden. De leker.

Martin har skaffa oss nye spillere med artige navn og ansikter, men de vil aldri kunne spille ordentlig sammen.

For snart skal slagplanen for 2013 legges.

Og da vil halvparten av dem være borte.

***************************************

Jørn Tysnes har fulgt Vålerenga i en mannsalder, og har vært supporter lengre enn de fleste klansmedlemmer har levd. Legendarisk for både radiosendinger og en rekke lengre bilturer.

Comments are closed.