KASTING PÅ BANEN: Vålerenga fikk 25 000 i bot

  Ukategorisert

Vålerenga er bøtelagt med 25 000 kroner fordi det ble kastet inn gjenstander på banen da Vålerenga møtte Sogndal tidligere i år. Klansstyret støtter alle gode tiltak for å få slutt på dette forbanna kaste-tullet fra våre tribuner, så dere som har behov for å bruke dere verbalt eller fysisk på medsupportere: Her er åpningen dere har venta på.

Se pressemeldingen på fotball.no her.

Klanen.no skrev en sak rett etter Sogndal-kampen, og den står godt fortsatt. Her er den i sin helhet:

DETTE GJELDER FORTSATT, OG TIL EVIG TID: Kasting på banen er for bø#*!r!
Av: MortenN (28. april 2012 09.04)

Kjære, kjære folk. Nå har noen av dere kastet på banen igjen. Det betyr bøter til Vålerenga, og en dommer som vurderte å blåse av kampen og sette resultatet til 3-0 til LSK (JA, DET KAN DE!!!). Vålerenga har et sanksjonsreglement som klart sier i fra at dette ikke er akseptabelt, og at slikt fører til utestengelse. Det støtter klansstyret hundre prosent. I det samme reglementet står det at vold på tribunen også skal sanksjoneres. Det er vi ikke så kategoriske på, dersom det utføres på folk som kaster på banen. Få dem ut! Svikere! Nå må dette ta SLUTT!

Vi gidder ikke en gang å skrive en helt ny sak om dette. Nå er det på tide å slutte med dette tullballet, og vi viser til en sak de den gang sikkerhetsansvarlige la ut for omlag et år siden, gjengitt i sin helhet under.

NB! Siden den gang har Vålerenga Fotball vedtatt et nytt sanksjonsreglement, med strengere sansjoner enn det vi antydet for et år siden.

Kasting på banen er for bø#*!r!
Av: Svenna, Bengt og Morten (13. april 2011 21.46)

Historisk sett har Klanen gjennom sin indrejustis slått hardt ned på kasting kasting fra våre tribuner. Flere klansmedlemmer har blitt kastet på hue og rævva ut av stadion ved grove tilfeller, f.eks kasting av ølbokser.

Klanshedersmenn og -kvinner har sørget for at slik fordømt tøys ikke blir akseptert hos oss: Vi har alltid tatt tak i overivrige sidemenn og bedt vedkommende om å kutte ut dersom man i raseri over ett eller annet har kastet ett eller annet fjas på banen.

Nå er temaet blitt aktuelt igjen, det er mange (yngre og usikre?) som har begynt å kaste små gjenstander ut på banen. Dette er en ukultur, og den skal vi til livs! Dette er ikke oss! Folk som kaster ting inn på banen er bø#*!r, run!#’e og FLASS!!!

Hvorfor? Nei, hvorfor skal man i det hele tatt pælme ting inn på banen – er det noe som helst rasjonelt i det? Uansett – å pådra klubben bøter for slike barnsligheter blir bare for dumt.

Klanen vil ikke ha vakter, politi eller annet rask inn på VÅRE tribuner – det betyr at vi må ordne opp sjøl. Det gjør vi ved å sjøl håndheve følgende regler:

(1) ”Ufarlig” kasting gir gult kort! Det betyr at du kastes ut av klanstribuna, men er velkommen igjen neste gang – under forutsetning av at man oppfører seg.

(2) ”Farlig” kasting gir rødt kort – utestengelse fra våre felt over en lengre periode. Klansstyret bestemmer hvor lenge (alle blir selvfølgelig gitt muligheten til å forklare seg, men det finnes altså ingen gode grunner til å kaste noe fra våre tribuner).
Farlig kasting defineres som: All kasting fra tribunen mot spillere/dommere/funksjonærer/egne supportere/andre folk ELLER kasting av store og/eller potensielt farlige gjenstander. Klansstyret oppfordrer alle til å følge opp dette, og synes du det er skummelt å si i fra til sidemannen: Få hjelp av noen i KST, styret eller andre du tror kan ta tak.

Vi oppsummerer: Kaster du noe på banen, forvent at du ikke får se resten av kampen, ikke bli overrasket over en lusing. Er det du kaster farlig for folk må du i tillegg regne med å bli kasta ut fra vårt felt i en lengre periode. Til deg som ser på uten å gjøre noe: Husk at det er en forutsetning for at vi skal slippe snut og vektere oppe på 228 at vi klarer å ordne dette selv. Ta grep!

Alle dere som kasta et eller annet på gymsalgølvet sist: Dere kan regne dette som et gult kort, en meget tydelig advarsel. Spesielt du som pælma tostangsbanneret (som kompisene dine har brukt timesvis på å lage) inn på indre bane kan merke deg dette: Gjentar det seg kan du regne med å se ”fotball i helgen” på tv en del framover – på Klanens felt er du i hvert fall ikke velkommen!

Da er vi enige?

Med kjærlig hilsen

Svenna, Bengt og Morten
Sikkerhetsansvarlige i Klansstyret

Comments are closed.