Intervju med Inge Wallumrød

Arbeidslaget Hands har tatt en prat med Inge Wallumrød – den første som hever lønn i Vålerenga Hands. Følg med videre og se svarene vi fikk:Tekst: Mikkel Kjelstrup, Hands

Grattis som tidens første daglig leder som får lønn i Vålerenga Hands?

Takk for det. Det er nesten litt ærefullt å være den første. Ja, jeg får litt lønn! Klubben har innsett at man må ha en person som kan ta tak med alle daglige gjøremål. Mange av de flotte frivillige vi har, kan ikke pålegges å jobbe til alle døgnets tider. Derfor trenger de en daglig leder som kan styre litt og avlaste en del mennesker.

Hva innebærer jobben?

Mye daglig ledelse av klubben; sørge for at regninger blir betalt, at vi passer selv på å få inn penger som andre skylder oss. Daglig drift av Jordal Idrettshall på vegne av Oslo kommune. Utvikle klubben på den administrative siden og strukturere det vi holder på med. Samtidig vil jeg også prøve å få til ett samarbeid med både fotball og de andre idrettene i Vålerengens Idrettsforening – håndballen har mye å lære og noe å lære bort.

På sikt vil jeg også være delaktig i å utvikle junioravdelingen, med tanke på å få dyktige trenere og ledere på plass, ved hjelp av de som allerede har ett godt tak på dette arbeidet. Det gjøres mye godt arbeid i Vålerenga Håndball – men vi kan, som alle andre bli bedre på en del ting.

Det er absolutt mye å ta tak i – det er mange ting som gjøres av mange flere i de mer etablerte klubbene – som vi nå har en person i 50 % stilling til å prøve å få gjort det meste med.

Målsetningen at a-laget rykker ned?

Målsettingen er absolutt IKKE at gutta i Postenligaen skal føle at de skal rykke ned. Hvis man kan gjøre noen grep for å holde laget i Postenligaen, skal dette selvsagt vurderes. Men, som i så mange andre sammenhenger er det et styre og deres medlemmer som bestemmer. Samtidig har klubben noen lover og regler, som selv ikke styret kan gå utenom. Derfor vil vi se på hva som kan gjøres på kort sikt og bli enige om hva som kan gjøres på noe lengre sikt. Dette vil vi komme tilbake til – i tide før diverse frister går ut.

Hvordan ser framtiden ut med Jordalhallen blir den bygget ut?

Det er min drøm! Jordal Idrettshall er pr i dag alt for liten for en klubb av Vålerengas kaliber. Om vi hadde fått bygd et større anlegg på Jordal – ville vi med en gang kunne tilby barn og ungdom i nærområdet mye mer enn vi kan i dag.
Samtidig ville vi kunne få flere timer i anlegget for skolene – det ville gi barna i de skolene ett mye bedre tilbud.

Dette vil vi selvsagt bruke tiden fremover på – å se på muligheter og samtidig involvere Oslo kommune og bydelens politikere. Dette er viktig for de som bor i nærområdet rundt Vålerenga og ikke minst for klubben.

Du får velge fritt, hvilke 3 spilleren vill du henta til Vålerenga da?

1. Erlend Mamelund, for han trenger litt østkantstil på seg. Samtidig er han laidback nok til å skli rett inn i miljøet. Fyren er nesten for god til å være sann – han hadde nok trengt 2-4 måneder til å skjønne Oslo øst!

2. Kristian Kjelling, han vet hva østkant er og trenger neppe mer presentasjon. Kul spiller som kan få frem ønsket om å spille håndball i Vålerenga.

3. Bjarte Myrhol – han scorer og scorer!

Hva skjer med www.engasjert.net når du blir daglig leder?

Den fortsetter som før. Mer vekt på bilder, men også en del kommentarer. Bilder er noe jeg liker å ta – så jeg kommer til å være på fotball og håndball. Ishockey vil det også bli, når sluttspillet setter inn.

Hvordan er det med dine egne håndballkarriere?

Hehe, den har vært lang! Begynte som 12 åring i Sportsklubben Falk, i Horten. Der fikk jeg grunnopplæringen. Har spilt på kretslag og tatt bronse i NM for G18. På seniornivå har det stort sett blitt spill og trening i 2.-4. divisjon i en rekke klubber; Fagernes IL, HK 72, Sørreisa, Bardufoss, Elverum og Fredrikstad.

Videre har jeg vært trener for både aldersbestemt og herrer/damer i flere klubber. Samt spilt, ledet og trent lag i Forsvaret – til medlajer i militært NM. Blant annet som trener for Forsvarets overkommando til NM gull for damer. Så litt har det blitt i løpet av 30 år med håndball.
19/2 møter man BSK/NIF/OSLO S da skal det mobliseres slik at vi vinner tribunekampen eller?

Vi ønsker jo i Vålerenga Håndball at Klanen skal stille mannsterke opp og gjøre sitt til at håndballgutta i Postenligaen skal ta poeng mot Oslo S! Vi trenger sårt noen poeng og det burde absolutt ikke være umulig å ta noen fra de oppe på høgda! Og Klanen er viktig for VIF uansett – når de møter opp vet man jo ikke alltid hva som skjer. Men, at det blir liv og røre – det vet vi!

Lykke til videre i jobben!

Takk, det kommer godt med!

Comments are closed.