Spreng deg sjæl for Vålerenga!

En ny fotballsesong er straks i gang. Endelig skal vi igjen få oppleve det som for mange er det ekte Vålerenga. Bohemene, fotballen. Man kan si mye fint om våre tapre iskrigere og handsgutter, men det er noe helt spesielt med denne fotballen.

Det er noe spesielt med det å være ute. Ganske spesielt faktisk. Å dra på seriekamp i fotball dagen etter prøve-VM i Holmenkollen, men, det overlever vi. Nå er det jo endelig klart for kamper igjen. Fotball, øl og Vålerenga!

Følelsen av dagene etter kamp hvor kommunikasjonsevnene er redusert til pipelyder og håndbevegelser takket være utslitt stemmebånd. Følelsen av at verden har rast fullstendig sammen når dommerjævelen nok en gang har all skyld for et forsmedelig tap. Følelsen av å kunne fly svevende over byen, og være helt konge i dagene etter at vi nok en gang har banka de gule radioaktive fuglene fra Åråsen, eller etter en annen velsmakende seier.

Nå er det ny fotballsesong! Med gleder, sorger og lange borteturer og forhåpentligvis en positiv giv. Klubben har gitt tydelige signaler på at de skal motarbeide mindre, og hjelpe til mer. Alt dette, sammen med ståtribuna i Gaza og det at vi får samla kreftene internt, bør bidra til en rød-blå eksplosjon som fascinerer, skremmer og misunnes av bønda.

Fjorårssesongen var i stor grad prega av dritt. Ikke bare på banen, men også på tribunen og i miljøet vårt. Er det noe vi ikke har råd til så er det akkurat det! Vær så snill og la oss heller bruke tida på å jobbe sammen for vår felles lidenskap. Det er mange som med fordel kunne begrave sine personlige ambisjoner og interesser i miljøet vårt nå.

Alle burde derfor gå i seg selv og tenke: Hvordan kan jeg bidra for å samle kreftene? Hva kan jeg gjøre for at Vålerenga skal bli ett bedre fotballag? Hva kan jeg gjøre for å knekke negative vibber? Og sist men ikke minst: Hva kan jeg gjøre for at ting skal bli bedre?

Det første vi burde gjøre er å slå hardt ned på sutring, klaging og drittslenging til egne spillere. Overnegativitet på tribunen retta mot eget lag er noe dem først og fremst har gjort til et varemerke i pipebygda mellom de sju fjell, og kvalifiserer etter min mening til et velretta ballespark. Er det ei dame kan du med god samvittighet gi a et kraftig klyp i puppen. Det er ikke sexrelatert så lenge det er ment for å gjøre vondt!

Vålerenga er som allitd klare seriefavoritter. Om vi vinner serien med 10 eller 15 poeng veit vi ikke før kampene er spilt, men, det er ingen som kan slå oss. Klubben går ut med en innstilling om å være i topp fire. Det er alt for feigt, sier noen. Røyklegging sier jeg! Hallo? Vi er jo Vålerenga, Oslos Stolthet. Logoen på brystet forplikter, skremmer og inspirerer. Det blir seriegull i år, kanskje så overlegent at vi tar sølvmedaljene med på kjøpet!

Det er et tøft kampprogram i de tre første kampa. Viking er først ute. De blir sikkert gode utover i sesongen, men på mandag skal vi skremme livskiten av dem og bevise for alle skeptikerne at de tar feil.

Spreng deg sjæl for Vålerenga denne sesongen. Syng så stemmebånda brister, hopp til du får senebetennelse i begge legga og vift med flagget til arma detter av. Gi alt du har på tribunen i hver kamp i år. Og ta gjerne med deg en kompis eller to. Ingenting er så tøft som å gå på Engamatch!

Comments are closed.