Vål’enga Rock

EngaSang

Med MAGNUS & VITA og den klassiske linja: Vi ser på Vål’enga – i all slags vær – og dresser oss opp med kule klær. Hvorfor jeg innleder med denne? Fordi noen av våre yngre initiativtagere på Felt 228 dro i gang denne linja på mandag, til min glede. Det var rett og slett litt rock n’ roll over det hele på mandag.

Av: Nimo W. Gasparini

Seriestart mandag 15.mars, ja, ja, for å ta det negative først og bli ferdig med det, dem som har bestemt dette må ha vært rusa på noe tyngre enn hasj og whisky. Hvis målet er å høyne nivået på norsk fotball, så skjønner jeg ikke hvorfor det ikke er mulig å spille flere kamper over kortere tidsperioder, flere midtukekamper ja, men det er det nå uansett… VM i fotball hadde vel kanskje noe med saken å gjøre også, men hvor mange spillere fra tippeligaen skal til Sør-Afrika?

Nå er vi i gang samma hva og en av pådriverne for denne vinterstarten (hvis jeg ikke husker helt feil) dro med seg 0 poeng tilbake til Stavanger, akkurat som forventa. Dem kvitta seg med det ene morsomme innslaget derfra på mange år, Uwe Rösler, til fordel for en like dårlig fotballtrener, bare kjedeligere. Makan til døvt lag, klubb og tilhengere (det er det dem er). Hyggelig at dem stiller opp så vi kan innkassere 6 poeng derfra.

På Felt 228 var det ikke mye kulde å merke, syns de aller fleste holdt et bra nivå hele kampen, ingen tvil om at vi har mye å gå på. Men sånn er det alltid når det er seriestart, nå har det blitt noen av dem for undertegnede i løpet av noen sesonger, dette var etter min mening noe av det bedre på mange seriestarter.

Ikke minst var det vanvittig digg uten de forbanna plastsetene i veien, vi er Vål’engasupporters, vi trenger ingen seter, bare litt betong så vi ikke detter ned mens vi holder på. Var litt store stå følelse, ikke at det kan sammenlignes, men allikevel. Kunne skimte der jeg delte ut løpesedler med info om det “nye” ståfeltet, at folk flest hadde det gode gamle glimtet i øyet, det merka jeg etterhvert som sangene gikk også. Klart det hjelper når man ikke har ett gammalt sete som skraper en i leggen mens man skal trøkke til…

En liten ting ifht. dette, som styret nevner i «siste styremøte» på forsida av sida vår (veldig bra folkens, dette tror jeg flere enn meg setter pris på), trekk inn mot midten! Syns det var litt for god plass på midten på mandag, hvis alle prøver å trøkke seg inn mot midten søndag 28.3 mot RBK, vil det overraske meg om stemninga ikke blir enda bedre.

Mens jeg roser oss på ståfeltet, må jeg ta med resten også, det var bra på de aller fleste sangene. Vestbredden svarte på det som kom og var med på sangene som kom fra Gaza. Syns samtidig at det ikke er noe i veien for at det synges en sang hos oss og en annen på bredden. Derfor er det litt dumt når det kommer hysjing fra enkelte hos oss mens bredden og mini synger mot hverandre mens vi er midt i en annen sang. Det går faktisk helt fint at vi avslutter det vi holder på med og eventuelt slenger oss på når vi er ferdig hvis bredden og mini fortsatt synger. Vi hysjer ikke på oss sjæl, kun på bønda.

Så kopierer jeg inn invitasjonen som blei delt ut på Felt 228 på mandag, alle er sjølsagt hjertlig velkomne til å møte opp på første semifinale i morra på Jordal Amfi, også på Vertshuset!

Jordal Jordal Jordal Jordal!

Felt 228 tar sin første samling førstkommende fredag 19.mars, stedet er Vålerenga Vertshus. Hvorfor? Vålerenga spiller første semifinale i NM. La oss sammen ”ta tilbake” ståfeltet på Jordal, på tide det igjen synges så betongen rister på ærverdige Jordal. Ikke vært på hockey før, eller lenge siden sist? La oss igjen skape et pulserende miljø på hockeykampene der sang og felleskap står sentralt. Møt gamle kjente og bli kjent med nye, møt opp på Vertshuset fra kl. 16:00. Kampen begynner kl. 18:30. Vi selger billetter på Vertshuset, du slipper kø ved billettlukene.

Til slutt, ikke glem Stabæk-VIF Fotball i bunkeren ute på Fornebu på lørdag, kampstart 17:00.

La oss synge ut jyplingene fra Bærum tilbake til villaene sine.

I år så tar vi alt!

Comments are closed.