Drem dem Vål’enga, DREP DEM!

Av: Joachim Strandberg

CAPTION - CAPTION

At de i det hele tatt har fått denne statusen er et tegn på medias undertrykking av Vålerenga og Oslo øst. NRK tør ikke være patrioter, greit nok. TV2 og VG gjør hva de kan for å lage kvalm. Aftendrittposen likeså. Vi er liksom ikke bra nok vi. Vi har ikke fine nok farger. Vi tok i hvert fall fargene i det norske flagget. Rosenborg, hvilke farger tok de? Odd Grenland sine. Noen svette gamle trøyer ble sendt med hest til Odd (i) Trondheim som de het i de dager…

Snakk om å være originale! Ingenting med Rosenborg er originalt, kanskje med unntak av Roar Strand. I hele sitt liv (og antagelig i hele sin død), skal han løpe ustanselig opp og ned langs kanten sin, bare for å ødelegge. Drittsekken sjæl! Men han er ikke så farlig, det er én mann.

Nils Arne Eggen blir dyrka som en levende fotballgud. Han kunne da vel ingenting om å vinne før han var her hos oss i Vålerenga? Det er med andre ord vi som lærte han alt om vinnerkultur. Eller, alt han ikke brukte. For Nils Arne er fotball og jage, løpe og være slitsom. Ikke noe finspill. Bare kontringer. Det kan jo være fint iblant det også. Men alle veit jo at det er ikke derfor Rosenborg vant 12,5 strake seriemesterskap. Det siste halve rappa de med seg når Lyn tapte med vilje. De tolv første fordi NFFs Dommerkorps begynte med distriktspolitikk. De måtte på en måte bøte opp for at alle nordafor var bortgjemt så lenge (men likevel i alt for kort tid). Derfor ble det ikke dømt frispark imot Rosenborg i denne perioden. Med ett unntak: David Brocken dundra inn en skikkelig lekkerbisken i 2004. Det siste året før Vålerenga igjen dominerte norsk fotball. Da hadde det ikke vært blåst imot trønderne på lerkendal siden tidlig på 80-tallet eller deromkring. Og hvem var best da? Si meg det ‘a!

Nå er dem igang igjen, nå skal lissom Rosenborg dominere norsk fotball. En ny Rosenborgæra, godt hjulpet av overslitsomme bergenske TV-kommentatorer, en alt annet enn nøytral trykt presse med arma i kors og en gjeng innkjøpte svensker. Hva er egentlig det mot Oslos Stolthet. 11 stolte menn utvalgt for å krige, for hovedstadens ære! Henta til byen fordi de kan rettferdiggjøre en plass på oppturen. Dette er en sekspoengskamp om seriegullet! Vi vinner, uansett! Vi er jo Vålerenga!

På søndag forventer jeg at alle dere som holdt kjeft (dere var det mange av) i gymsalen gjør opp for dere. Syng så stemmebånda kommer ut av kjeften på deg og inn på banen. Flagg til arma detter av og hopp til akilles, knær og hofteskåla ryker. Gi våre krigere på banen den støtta de fortjener, og skrem de silofjerne Rosenborgbønda hjem til Trøndelag med barten mellom beina.
Vi må gjøre alt vi kan fra tribunen. Så gutta får den støtta de trenger. I krigen mot svina fra Trondheim. Nå må vi gjøre Ullevaal til vår hjemmebane. Der det virkelig er skummelt å spille mot Vålerenga, Oslos Stolthet. Vi må synge så det runger; Drep dem, Vål’enga DREP DEM!

Vålerenga mot Rosenborg. På Ullevaal, søndag 28 mars. 20.00, møt opp i god tid.

Comments are closed.