Plankekjøring…?

EngaSang

Det var tiden for å distansere seg til bunnstriden. Det gikk dessverre ikke som håpet. Fredrikstad som lå på nedrykksplass tok inn tre poeng på vårt kjære Enga, før runden er ferdigspilt er det kun fire poeng til kvalik og fem til direkte nedrykk. Kampen mot lyn er nå blitt mer viktig enn å bare slå dem i historiens siste mulighet. Sammen med Godset er vi nå det laget som har tapt flest kamper i årets Tippeliga. Det kan ikke en klubb som Vålerenga være bekjent med. Nå handler alt om å sikre seg sikker plass, så kan evalueringa begynne…

Av: Christian Arentz

Først må jeg si at opplegget rundt kampen var nesten en skandale fra arrangørens sin side. Da vi ankom stadion, riktignok litt sent, var det minst 200 som ikke hadde kommet seg inn enda. Kampen hadde starter, men vertene hadde ingen hast i å få unna folkemengden. Først ble man geleidet inn gjennom en sjakt, billett måtte fremvises før en kom fram til sikkerhetskontroll. Der var det tre vakter som sjekket i et ikke alt for hurtig tempo. Da en endelig var gjennom og på full fart opp trappa, ble en igjen stoppet for at billett skulle sjekkes, for andre gang… Kjære FFK, når dere er klar over at det kommer ett rekordstort antall bortesupportere, burde det kanskje være mulig å sette inn litt mer resurser på at kontrollen skal gå fortere. Plass var det masser av, da det kun ble benyttet én tredjedel av området…

Tilbake til oss. Over tusen tilreisende må vi si oss fornøyde med. Alle billettene vi ble tildelt ble utsolgt, og det var det største oppmøtet Fredrikstad har hatt av gjestende supportere. Plankehaugen var ikke til å høre. Har de blitt mindre? Tidligere hadde de ett felt midt bak mål. Nå var de flyttet til ett felt ut på siden, og de var langt mindre synlige. Både visuelt og lydmessig var det ikke mye liv fra dem. Også ved målene la en ikke merke til dem, dette skyldes nok mye at FFK satser på musikk foran publikumsjubel. På vår egen innsats kan vi si oss fornøyde. God variasjon av sanger og lite oppstart av folk som ikke burde starte opp. Vi kommer etter hvert godt i gang, og en merker ikke noe fall i stemningen selv om Fredrikstad tar ledelsen. Stemningen er litt amper som preges av et Vålerenga lag som kjemper, og en dommer som er glad i å vise frem korstokken sin. Vi holder jevnt nivå ut omgangen, som avsluttes med en stemningstopp ved scoringen rett før pause. Andreomgang starter i sammen nivå, før det dabber litt av. Enga kjemper, men Fredrikstad får de enkle målene. En vanligvis solid Perkins i mål har ikke sin dag, og da blir det vanskelig å vinne. Lydmessig tar vi oss opp mot slutten, preget av fandenivoldsk innstilling med ”dø for enga” .

Underveis i kampen ble det lagt vekt på flagging mens det er stopp i spillet. Det vil si ved corner, frispark, innkast, skader osv. Dette spredde seg utover feltet, og er noe som flere folk begynner å henge seg på. Vi fortsetter med dette fremover, og er en fin måte å bli mer visuelle uten at folk ikke får sett kampen.

Nå er det full innsats mot Lyn. Kjenn din besøkelsestid. Du vil vel ikke gå glipp av at Vålerenga knuser Lyn i deres avskjed med toppfotball?

Comments are closed.