En – To – Tre poeng!

EngaSang

Enga kommer tilbake når man minst venter det og tapsrekka stoppa på 7 kamper. Tre poeng har fortsatt den samme gode smaken av glede, ekstase, kick, lettelse. Og en ettersmak av øl. Enga sender moldenserne hjem med klar melding om hvem som skal til cupfinalen.

Av: Fredrik Ørstavik

Det er lys i tunellen, etter en historisk dårlig tapsrekke i serien. Gutta kjempa hederlig og Luton Shelton blomstrer for fullt. En praktfull scoring og en type prestasjon som kanskje kan lokke Osloborgerne ut av sofaen. For til tross for et urovekkende lavt tilskuertall på drøye 6000 tilskuere og et dårlig oppmøte på klanstribunene var stemninga bedre. Mye daukjøtt som bremser opp stemninga dessverre, derfor er vi tragisk nok ofte bedre med færre folk. Vanskelig å få et reelt lydbilde når man står øverst på Gaza under lavt tak, men Bredden virka veldig død og det er synd at vi mister det enorme trøkket vi tidligere klarte å lage på «Kom igjen enga».

Flere har begynt å bruke flagg aktivt under kampen, men da er det greit å følge den rutinen en del har innarbeida med å hovedsakelig holde seg til flagging under stopp i spillet og annen «dødtid». Dette er mange uenige i og det bidrar til unødvendig mye kjefting og krangling på tribuna. 228 er, som presisert så mange ganger før, et kaosfelt hvor man må tåle hopping og flagging, men vi er allikevel ikke bøfler som står med ryggen mot banen – la folk få se fotballkampen i tillegg til å bidra vokalt og visuelt. Jeg tror også det vil se rimelig fett ut om flere i steden blir med å flagge når det er dødtid ved hver corner og lignende, et massivt flagghav i noen sekunder… Et ødeleggende element på tribunen er misbruk av seter, skal du tråkke på setet får du i hvert fall gjøre det i takt og på riktig sang, en person med ett eneste sete kan klare å ødelegge en hel sang aleine ved å trampe takta dobbelt så fort.

Ikke noe mer å spille for i serien og vi starter fra bunn av etter sesongen. Det er tid for å renske opp i klubben og tenke framover. Kanskje er Martin en del av den, kanskje ikke, kanskje finner han en ny og mer passende rolle i klubben. Uansett står vi bak Martin og laget når det er kamp. Så er det bare å håpe at alle steiner snus etter sesongen og at det gjøres en totalrenovering på Valle. Det som har skjedd med forsvaret denne sesongen er en skandale, vi mister flere forsvarsspillere, men klarer ikke å forsterke! Hvorfor ikke? Er ikke Vålerenga attraktive nok? Har vi rett og slett ikke råd? Hvorfor blir det i så fall ikke spytta inn flere kroner, har ikke investorene trua lenger? Det er mye som må analyseres og store forbedringer må kunne forventes og kreves på Valle. Selv om det trolig er snakk om en stor utgiftspost å lønne en speider er det noe som absolutt burde vurderes. De penga er velbrukt hvis det bringer inn de avgjørende forsterkningene, og kan unngå at vi gjør flere bomkjøp. Det kan bli dyrere å la være. Jeg lurer også fælt på hvem som lekker konfidensiell info til mediene, bare å håpe at vedkommende blir ferska. Du kommer ikke til å få dingle på Galgeberg i fred! Vi går spennende tider i møte, ingen tvil om det. Sirkus Vål’enga lever videre!

HUSK Å TA DEG FRI FRA JOBB OG ANDRE UBETYDELIGHETER TIL SEMIFINALEN I MOLDE ONSDAG 23.09! Bussbilletter finnes i Sjappa, til den mikroskopiske sum av 300 NOK. Nå kliner vi til og lar pokalen stå hjemme.

Syng høyt, syng stolt

Comments are closed.