Konger av byen VS Konger i sjette

EngaSang

Da Vål’enga hadde satt inn nådestøtet, feiret fiffen på T-banen. De skal visstnok bli konger i sjette og sang at grunnen til at dette må feires, er at de «orker ikke Vålerenga meeer». Vi har med andre ord gjort jobben vår. Når vi er så ubehagelige og sjokkerende at det er en lettelse for våre motstandere å ikke omgås oss mer, da er Enga og Klanen akkurat der de skal være…

Av: Erlink

Når gledesrusen deres har lagt seg, sånn ganske lenge før vår gledesrus tenker på at det kanskje er på tide å skippe middagen for å feire litt mer, da kommer dem til å huske på noe de så langt har glemt; De er stuck i samme byen som oss. De vil kjapt finne ut at å se oss feire tippeligaseire midt i glaninga dems er enda værre når dem ikke engang har sjans til å få prøve seg i det gode selskap. Litt festlig var det også å se ansiktene deres, da en annen klansmann poengterte at Vål’enga også har et lag i sjette.

Men så til selve kampen. Flere jeg har snakka med, inkludert meg selv, blei tatt en smule på senga. Det var noe uvirkelig over de første 15. Da vi putta 4-1 senka jeg skuldrene. Noen som husker å noengang ha hatt senka skuldre mot Lyn? Stemninga er best i førsteomgang, men ikke elendig i andre av den grunn. Selv sto jeg litt på utkanten av 228 og la merke til at veldig mange på dette feltet var villige til å bidra, men at lyden fra det sentrale feltet var litt for svak til å få dem med på alt. Noe av dette skyldes nok også at sanger ble startet på begge sider av oss. Hver eneste gang jeg ga jernet sangmessig var alle rundt meg med, akkurat som det skal være på et sangfelt. Viljen er der, men organiseringa kanskje litt svak, om de som tør å gå foran sprer seg litt utover på sidene, vil vi få et mye sterkere lokomotivfelt.

Når det er sagt, var det god stemning på Ullevaal søndag kveld. Det burde selvsagt ikke overraske noen på en dag som dette, men samtidig bør vi ikke ta noe for gitt om dagen. Spesielt merket jeg meg det intense «brølet» og applausen som steg opp fra tribunen da det var få minutter igjen av ordinær spilletid. Deilig! Gratulerer til alle som har venta på dette, gratulerer til gutta på banen som skrev seg inn i historien. Jeg er overbevist om at det er flere smilende ansikter på gata i Oslo denne uka enn normalt.

P.S: Til alle som liker å spekulere i sletting av statistikk ved en eventuell konkurs, og ikke kan vente med å fortelle meg at vi kanskje «ikke har slått dem offisielt allikevel»: Samma faen, vi stilte opp, vi pissa på dem, vi var der, vi så det, det skjedde

Comments are closed.