Det kunne vært verre – vi kunne bodd her!

EngaSang

Nord-Norge bød østkantens pøbelvelde en heller kjølig mottakelse. Sterk kuling med full storm kastene og sidelengs regnvær ga klart svar om at høsten nå for alvor har nådd Nordland. Det var så ille at det var tvil om kampen i det hele tatt kunne gjennomføres, men etter å ha fjerna en rekke reklameskilt som kunne skade både tilskuere og spillere, mente dommer Helgerud at det var forsvarlig å gjennomføre kampen – og takk for det.

Av: Hjesus

Plasseringa av bortesupportere i Bodø er en intet mindre enn en skandale. Alt de gidder å tilby de langveisfarende er en parkeringsplass uten mulighet til å se stort av kampen de har reist for å se. Samtidig er stadioen langt i fra fullsatt, selv ikke med et par tusen gratisbilletter utdelt. Allikevel lurer de nok på hvorfor det alltid kommer så få bortesupportere til Aspmyra. Det er rett og slett talentløst administrativt arbeid og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko om supportere for alvor begynner å organisere oppkjøp av billetter. Svært mange av oss benytta nettopp denne anledninga. Etter en pubsamtale med lokale helter fikk vi tips om å kjøpe billetter lengst til venstre på hovedtribunen og dermed fikk vi plasser rett over resten av bortefølget. Men politi og vakter var svært lite lystne på en gjeng stående supportere på ytre venstre fløy og de trua lenge med å kaste oss ut. Men etter et kvarters tid ga de opp og lot oss få stå, vi var jo ikke til sjenanse for noen – det var jo fullt av ledige plasser.

En todelt løsning for stående syngende supporere er slettes ingen stor fordel, spesielt ikke når vi er få; men det blei da syngi konstant og det hørtes forholdsvis bra ut fra oss på øvre; men hvordan det gikk på nedre er det svært vanskelig å si noe om. Der nede uten tak er nok uansett ikke like lett å synge som det er oppe på tribunen; selv om det av værmessige grunner blei mye hoppesanger. Få var vi uansett, og det kommer det nok til å fortsette å være i Bodø dersom Glimts ledelse ikke endre holdning overfor tilreisende supportere. Vi legger igjen mye penger i Bodø by og vi legger da også igjen billettpenger på stadion. Det må da være ønskelig å få flest mulig til å ta turen til Bodø? Uansett, vi blir vel kvitt dem til neste år…

Comments are closed.