Fra gymsal til bunker

EngaSang

Så var det tid for å avlegge det som populært er blitt kalt gymsalen et besøk. Vi trenger poeng og håpet var tilstede hos flere siden Stabæk er et spillende lag og ikke umulig å slå. Gutta spiller en bra kamp faktisk og det er synd vi ikke får med oss annet enn at Bengt runder 100 mål i eliteserien.

Av: Svein Erik Rogsund Vålerenga Bakke

Har sett mange kamper i mitt liv og det er ikke bare i Norge jeg har vært på tribunen for å bivåne kamper. En ting er vi unike på i Norge og det er å sørge for at folk ikke skal trives med å gå på kamp. Makan til ransaking har jeg ikke vært i nærheten av. Det kan da umulig være nødvendig å gjøre det så tungvint å gå på kamp. Blei jo sjekka mer enn når man blir arrestert og kasta på glattcelle. Detta har ingenting med sikkerhet å gjøre, men åpenbart noe vi i Norge mener er veldig viktig. Påpekte ovenfor han som var intim med meg at når jeg var på Celtic-Rangers i vinter så måtte jeg kun scanne billetten og uten sekk var det rett inn. Svaret var herlig: Der er det tak og dette er inne og bengalske lys er veldig farlige… Hva i helvete er bengalske lys? Er det det samme som de nødblussene som er godkjent av Veritas til bruk i båter? Uansett så hadde jeg selvsagt fått med meg disse meget farlige bengalske lysene om jeg absolutt ville det.

Poenget er vel at det begynner å bli et regime når det gjelder ransaking som ikke har noe hold i virkeligheten. Har vi så mye bråk, fyll og spetakkel i Norge at dette er nødvendig? I alle land, også i Norge har vi et regelverk som er mer enn godt nok til å straffe folk som begår overtramp på tribunen. Bruk dette istedenfor at folk skal føle seg som kriminelle når de går på kamp. Voksne folk bør ikke behandles på denne måten og er sikkert mer enn en som ikke gidder å bli behandlet sånn og heller blir hjemme for å se kampen på tv.

Så over til oss på tribunen, syns vi gjør en bra figur helt til det begynner å bli motgang. Hva er det som har skjedd med den en gang så stolte Klanen? Vi sang alltid og ga bånn gass på tribunen uansett resultat og var gjerne best når gutta var ræva, men detta var jo i en periode vi var langt unna heder og ære. Er det blitt slik at vi ikke tåler å vinne noe? Nesten så jeg håper på et nedrykk så vi kan samles om å være best på tribunen igjen. Godt å se at Mini-klanen i hvert fall holder koken slik at et gammalt Enga hjerte veit at det er noe håp om bedre tribunekultur.

Grunnen til at jeg kaller det bunker og ikke gymsal er at utseende og sikkerhetsopplegget ( ? ) gjorde at jeg følte jeg skulle inn i en hemmelig bunker fra krigens dager og ikke på fotballkamp.

Til slutt vil jeg takke Tor Ole “Toro” Skullerud for ditt bidrag i klubben og ønsker deg lykke til videre. Bare ikke ta over xxx etter tjukken er du snill, selv om det er forståelig hvis du skulle bli forespurt. Takk for alt i hvert fall, du er en bra mann.

Comments are closed.