Carpe Diem

EngaSang

Tre kjærkomne poeng og vakkert spill til tider av vårt unge lag, til tross for dette greip Vålerenga sin sikkerhetsansvarlig mandagen til andre ting, åpenbart uten protester fra sjefen hans Pål Breen. Dem er nemlig på blussejakt. Svakt oppmøte på kamp igjen dessverre også, bare å beklage ovenfor spillerne som varta opp med god fotball store deler av kampen, dere fortjener bedre oppmøte. God porsjon av skylda for det kan dere rette til nevnte herrer, som ikke vil ha annet enn barnefamilier på kamp.

Av: Eystein Jacobsen og Nimo W. Gasparini

Men de som møtte opp fortjener ihvertfall et klapp på skulder’n. Til å være en kamp som ikke betydde så mye, mot et lag som ingen bryr seg om.

Så syns vi at trøkket på sangene var godt over godkjent, det har kanskje vært en gjenganger i kamper hvor få møter opp. Bredden var veldig positive i går og man kunne høre dem synge jevnt og trutt fra plassene våre på Gaza. Kanonsangene mellom tribunene fungerte sånn delvis, «kom igjen enga» har fortsatt mye å gå på, mens «vi er bredden/gaza Vål’enga» fungerte rimelig bra. Kanonsangene på hjemmebane i år har vært veldig svake og er kanskje den eneste gode grunnen til å ha to sangtribuner, nettopp derfor er det bra at vi forbedrer oss på det punktet de to siste hjemmekampene, mot Lyn den 20.9 og nå mot Viking.

Klappinga på sangen «Vi (klapp) er Vål’enga, Oslo by – St. Halvards menn» begynner sakte men sikkert å sitte på Gaza, en forbedring som har gitt sangen et nytt løft. Får håpe at Vestbredden slenger seg på etterhvert.

Så over til mindre hyggelig hendelser:

Ifølge Vålerenga sine bilder er en av personene som blusset etter 4-1 seieren mot konkurscluben, sett med en tifogenser, som det vel er en 2-300 av, både gamle og nye. Altså, disse bæres av folk i og utafor (folk som har gjort en innsats men som ikke kan regnes med som en del av gruppa) EngaTifo.

Oppdraget noen av hovedstadens konstabler utførte på ordre fra Vålerenga Fotball på mandag, var å ta personalia av diverse tifohelter, før og etter kamp, samt trakassere dem ved å anklage dem for å ha blusset etter nevnte kamp, uten å fremvise bevis, kun påstå at bevis foreligger på tape. Ganske flaut for dem som har satt igang heksejakta, da samtlige som blei krevd personalia av faktisk ikke har blusset på nevnte kamp. Ikke at det er sakens kjerne, men samtidig er det et poeng da det beviser hvor langt uti gjørma man faktisk har tråkka nå.

Når man ikke blir kalt inn til noe møte, eller får beskjed om at man er mistenkt for å ha blusset, men blir møtt med beskjeden om at «du blussa – vi har det på video», så vitner det om at man egentlig ikke veit noe som helst. På spørsmål om man kan få se bildene får man til svar at det tar så lang tid, så da må vi nesten ta et møte på Valle, som sikkert blir avslørende… Altså, ikke noe møte før man spør om å få se bevisene man blir anklagd med, som sjølsagt tar veeeeldig lang tid å finne fram.

Med dette så sier man i realiteten at det ikke er så viktig med den jobben som enkelte legger ned for å arrangere tribunearrangement på Vålerengakamper.

Man kan jo spørre seg om lovligheten i at politiet brukes til å hente inn personalia som skal videreformidles til Vålerenga som et idrettslag fordi man har en mistanke om et brudd på et regelverk på norske fotballkamper. Bruk av ressurser og tid en annen sak som kanskje noen aviser og politikere er mer interessert i?

Det verste her er måten Vålerenga Fotball driter på sine egne, uten respekt og ved hjelp av politi og politimetoder for å få tak i noen som feira at vi slo vestkantens pjokker for første gang siden 1981.

Flott. Kommer sikkert mange flere mennesker på kampene våre hvis man fortsetter i den stilen her, men det er vel ikke så viktig for enkelte.

En uforbeholden unnskyldning kreves umiddelbart, samt det faktum at herrene Breen og Ulseth har tråkka i salaten for siste gang. Disse jobbene bør legges ut på finn.no så kjapt som overhodet mulig.

Hva er det verste som kan skje, at det kommer flere folk på kamp…?

Comments are closed.