Var dette en fest?

EngaSang

Bønda fra Verdal greide ikke å gjøre det som bondehæren greide i år 1030, nemlig knuse motstanderen. I stedet ble de overkjørt av en motstander som var for stor for dem. Alt var som vanlig i cupens førsterunde.

Av: Per Amundsen

I forhold til våre tidligere førsterundekamper i cupen var alt som vanlig på ”tribunen vår” også, nemlig slapt. Vi var mer interessert i å sikre oss en lottokupong eller ti enn fotball. Noen var mer interessert i å starte en sang de ikke kunne i stedet for å lytte til resten av ”tribunen” vår”. Noen ville veldig gjerne starte en sang de kunne i fullstendig feil melodi.

Det er veldig langt til Verdal og det var mange timer tilgjengelig for inntak av alkohol under reisen og de ble brukt flittig. Jeg skal være den første til å innrømme at det går an å gå på en smell, men ønsket mitt er at man ikke prøver å leke seg som forsanger for første gang under en slik smell.

NFF ønsker at de tidlige rundene i NM skal være fester for de lag som får besøk av tippeligaklubber. Jeg har ikke noe problem med det og jeg har ikke noe problem med at VIF ble satt opp mot Verdal. Men hvordan er det NFF legger til rette for at det skal bli en fest? Jo, ved å lukke øynene for alt av regelverk som skal sikre at bortesupporterne får en god opplevelse.

Jeg har forståelse for at arrangørklubbene ikke alltid er i stand til å gjennomføre ett arrangement som egentlig er for stort for dem, men det burde ikke være vanskelig å sørge for at man slapp å ha en evig strøm av 5 åringer som skulle gå igjennom ”tribunen vår” fordi det var morsomt. To sperrebånd av plast hadde gjort jobben. Dersom man ønsket at vi skulle være med å lage fest så kunne man lagt seg litt mer i selen for å gi oss litt bedre forhold på ”tribunen vår”…

… SAMT at vi kunne nok ha brydd oss mer om fest i en supportermessig ånd enn en fest i alkoholens ånd. Ble dette en fest? Både ja og nei. På godt og vondt.

Comments are closed.