Vi står sammen, og kjemper, og …

EngaSang

Jeg vil påstå at lille Odd fra Grenland kan tilby Norges beste tribune for bortesupportere. Bratt tribune og lavt under taket. Dette skulle vi på tribunen utnytte til vårt beste.

Av: Christian Arentz

Sanggruppa gjentok suksessen fra 2007 ved å samle sangglade på en buss ned til Skien, slik at man kunne danne ett sterkt sangsentrum på tribunen. Etter denne kampen kan vi konkludere med at det er liten tvil om at det å danne ett sangsentrum sentralt på tribunen skaper en positiv effekt. Som laget starter vi bra denne kampen. Trykket og samstemtheten sitter, og det er en fin variasjon av sanger. Vi prøver tidlig på å få i gang den annonserte nye tribunesangen: ”A-a-a-a Vål’enga”. Vi kan vel si at dette ble en suksess, ettersom at Moa scorer ved sangens debut. Låten ble startet flere ganger utover kampen, og begynte å sette seg hos flere. Her er det bare å kjøre på videre! I likhet med laget fortsetter vi den positive stimen ut omgangen, og hører kun tromma til Oddrane ved en sjelden anledning.

Når det gleder ”A-a-a-a Vål’enga”, ble det gjort en endring på bussen ned. Vi bestemte oss for å kjøre ”shalalala” istedenfor ”a-a-a”. Dette fordi ”shalala” skaper større trøkk og muligheten til å justere tempo lettere. ”Sha-la-la-la Vål’enga” repeteres fire ganger, før vi går over til ”ræræræræ Vål’enga”. Når vi først har gått over, går vi ikke tilbake og fortsetter med ”ræing” til sangen dør ut. Vi merket at det ble rot når vi skulle tilbake, og velger derfor å droppe dette.

Andre omgang starter elendig fra laget sin side. Odd hadde vært farlige ved dødballer, spesielt cornere, i første, det er derfor underlig at dette ikke var tatt fatt i i pausen. Odd scorer ved sin første corner i andre omgang. Det nytter ikke å sove i starten av omgangen, spesielt når man har en ett-måls ledelse. Det gode spillet fra første omgang var borte, og Odd tok over spillet. Likevel lot vi oss ikke påvirke på tribunen, og fortsetter med å levere sterkt. Selv etter at Odd går opp til 2-1 merker vi ikke noe forskjell. Sangsentrum fortsetter å kjøre på, de rundt og ut mot sidene henger seg på. I løpet av kampen når vi noen gode lydtopper, spesielt på ”kom igjen enga” når vi ligger under. Vi får til noe fandenivoldskhet vi har manglet ved tidligere anledninger, dette er bra. Klanen presterte godt i dag. Vi skal ta med oss dette videre og prestere enda bedre mot Start, for det er fortsatt mer å gå på. Men vi nærmer oss!

Flere var fornøyd med 2-2 ved kampens slutt. Det er ikke jeg! Hvorfor skal vi være fornøyd med dette? Ja, Odd var best i andre, de ledet 2-1, de fikk en straffe der de kunne avgjort kampen og vi fikk en utvisning. Isolert sett kan jeg være enig, men nei. Vi skulle aldri latt dette skje! Vi slipper oss ned fra første og slipper inn et billig mål. Er det så vankelig å fullføre to gode omganger? Er det for mye å be om? Panzer har hodet feil sted i dag, og er heldig å ikke bli utvist tidligere. Vi får ta med oss det positive i at gutta ikke gir opp, og får en fortjent utligning. Nå står vi med tre strake uten tap, og det er duket for tre poeng mot Start.