SKARRU VÆRRA VIRRU VÆRRA?

EngaSang

1-1 hjemme mot svartedauens smittebærere, jævla irriterende, spesielt da utligningen kommer i løpet av det første kvarteret… Dette burde vært avgjort lenge før pause. Så kan man mase om straffe, som jeg ikke tenker på en gang, annet enn at ballen skulle forbi en – 1 mann, noe den ikke gjorde, den traff armen hans. Nok sagt.

Av: Nimo Gasparini

Stemningsmessig, så tar vi oss opp et par hakk fra forrige hjemmematch, klart at det har litt med motstander og resultat å gjøre. Allikevel, på midten av Gaza begynner ting å sette seg, stort sett pønsje folk som hiver seg på det meste som startes, i tillegg til at det er noen nye sangstartere som klarer seg bra, d.v.s at dem ikke starter sanger hvert minutt uten å lytte rundt seg om det skjer noe annet, men observerer og bruker de få grå man fortsatt har inntakt og timer sangene bra. Ikke noe som er bedre enn at “ansvaret” ikke hviler på noen få hver eneste kamp.

Moa kom i målprotokollen igjen søndag kveld, viktig, bare han holder seg skadefri, kan det bli en bra vår, også bra at “Moa, Moa – Moa – Moa – Moa” kun gikk en gang på tribuna. En gang for mye, men det er vel forhåpentligvis over snart. Sangen hans har åpenbart begynt å trenge inn hos folk, forståelig at det tar litt tid, mye tekst og ikke altfor enkel melodi, legger ved denne innspillingen så man kan øve til neste gang: Vesle Moa

Litt mer pirk, vi har forsøkt gjentatte ganger å formidle hvordan dette klassiske ropet faktisk går. Med det resultat at det er (foreløpig) litt færre svake forsøk, men minst ett hver kamp, hvor noen av oss har blitt enige om å svare umiddelbart med “korrekt” rop. Til de av dere som åpenbart syns det er dødsfett å skrike av full hals til dere ikke orker mer, fordi dere får umiddelbar oppmerksomhet? Cred skal dere få, hvis dere klarer å dra igang riktig tekst! Skar’u værra virru værra

Drøye 12 000 på Ullevål søndag kveld, hva skal man si? Hvor er alle egentlig? Nå er påska over såvidt meg bekjent, er det for mye pes å komme seg på kamp? Eller er det viktigere å kalle seg for Vål’engasupporter enn å yte litt en og annen søndag, mandag eller lørdag? Nei vel, så speller ikke laget vårt feiende flott fotball så fryktelig ofte, hvis det er grunnen, finn deg et annet lag. Er vel trettende året mitt som sjølerklært Vål’engasupporter, hvor jeg har opplevd to nedrykk, tre cupgull, ett seriemesterskap, ymse europamirakler og skuffelser, livet som førstedivisjonssupporter, nesten konkurs og 2. divisjon. Sølv og bronse forresten også. Jeg har faktisk sett en god del hockey også, ikke legger jeg skjul på at fotball er første prioritet og det kommer det alltid til å være for undertegnede, men fire kamper i løpet av en hel hockeysesong er ikke godt nok, jeg tar meg sjæl i nakken og skjerper meg til neste sesong. En håndballkamp har det faktisk blitt også… Poenget mitt er at hvis du ikke orker å dra deg opp på kamp for å følge en av idrettene i vår unike forening, hvorfor er du medlem av enten Klanen eller klubben? Blir veldig generelt dette her, men det er jo åpenbart at det er mange som ikke gidder, av sportslige grunner?

I det minste kom på hjemmekampene, sjøl om det er Ullevål. Og ikke vårt eget fort. Hva gjelder bortekamper, så gjør jo ikke vår egen klubb (ledene i Norden – unike i Europa…) det fryktelig enkelt å komme seg på kamp. For meg så ligner dette veldig på tiltak man for lengst har gjennomført i andre europeiske land, som f.eks Italia, å gjøre det komplisert for tilreisende å kjøpe billett. Med hvilket resultat? Tilskuertallene raser nedover. Er dette unikt Vålerenga Fotball? Tror ikke det. Leser også på VPN at herrene Breen og Graff har tenkt å se til England for å komme fram til en “smart” mediestrategi, for å komme bluss og andre ulovligheter til livs. Det er for meg ett land som man bør se til hva gjelder stemningsskapende tiltak pr. dags dato, og det er Deutschland. Her har supporterklubber og forbund klart å etablere en dialog som går begge veier.

Åpenbart at noen ga faen i kamp på Ullevål og syns det var viktigere med nevekamp på Carl Berner, ikke bra. Bra at ingen utenforstående blei lidende, etter hva jeg har hørt hvertfall. Det er en forbedring fra tidligere episoder for å si det mildt… At noen av dem som ga faen mest sannsynlig er utestengt pr. dags dato gjør det litt rart for meg, at man finner ut at å sloss i nærheten av t-banestasjonene Nationalteateret og Carl Berner er lurt. Sikkert ingen overvåkningskameraer der. Hva er viktig for dere? Syns også det er trist at bilder fra ymse videoer på skandalesøkende medier avslører folk som sloss i Vålerengas navn som dunker løs på folk som ligger nede, i undertall, pælming av flasker og andre gjenstander, sjøl om det er snakk om bergensere. Feigt spør du meg. Overlat den slags til dem hvis dere absolutt må sloss.

Når det er sagt, så er det sånn det blir min kjære klubb, når hardt skal settes mot hardt, hvis det er sånn at dere vil ha en gjeng med supportere som skal oppføre seg pent og holde kjeft til enhver tid og reaksjonen blir drøye utestengelser og trusler om utestengelser på nettsidene deres med pekefingre om at vi skal skjerpe oss. Den slags fører ikke noe godt med seg. Hvis det også er sånn at innstrammingen på kjøp av bortebilletter er til ære for dem som er utestengt som prøver seg allikevel, så syns jeg det er trist, det må være en jobb dere tar dere av, som ikke skal gå utover Vålerengasupportere som bor i grisgrendte strøk eller som av en eller annen grunn ikke har fått ut finger’n før kampdag.

Comments are closed.