Opp i røyk

EngaSang

Feite Steffen hadde hvertfall finni buksa si til søndagens batalje, skulle jo egentlig bare mangle, når matchen begynte klokka åtte… Om han sov (så sånn ut) eller ei får være opp til noen andre å dømme. Jeg skal derimot dømme et par andre ting. RBK er først ut: Hvis du røyker, det være seg sigaretter, rullings, jazztobakk, pipe, sigar, sokker eller noe som helst annet som kan røykes, du er herved advart hvis du skal til Lerkendal: IKKE TA MED LIGHTEREN DIN (Eller gjem den på et fryktelig lurt sted) !

Av: Nimo Gasparini

Du kan selvfølgelig(!?) ta med fyrstikker. Eller si at du ikke røyker når du bli spurt, eventuelt la være å røyke i nærheten av inngangen.

Jeg lurer på om dette er et påfunn fra RBK, Trondheimspolitiet eller kampdelegaten fra NFF? Var det et stunt til ære for oss? Eller tar dem lighteren fra alle bortefans som kommer til Lerkendal? Får alle på stadion samme behandling? Sist jeg kan huske en hendelse fra fotballverden med en lighter involvert, var en Champions Leaguekamp for noen år tilbake, hvor Anders Frisk fikk en i hue fra en tilskuer på VIP-området til AS Roma på Olympiastadion. Uansett hvem som står bak “genistreken” i barteland: Idioti!

Hva gjelder serien for Vål’enga sin del, er den på vei til å gå opp i røyk. Vi blei pissa på i første omgang, sjøl om RBK vinner med et mål som etter min mening er tvilsomt. Tvilsomt fordi det på reprisene ikke er tydelig at ballen er inne, om den var det, hvordan kan linjemannen ha sett det? Lasersyn kanskje. Vi kan allikevel ikke gjøre noe annet enn å takke oss sjæl… Når man venter til de siste ti minuttene av kampen med å spelle fotball. Jeg gleder meg til 15. september. Not.

Hvorfor? Egentlig åpenbart. Jeg ser en ekstremt viktig faktor for å vinne den kampen, som vi ikke har pr. dags dato. Vilje. Mulig det er synet som bedrar. Ikke har jeg tenkt å dele ut skyld denne gangen heller. Men rett og slett påpeke at det er viljen som feller oss altfor ofte. Spesielt mot kjeltringene fra vest.

Det hjelper ikke hvor utrolig feiende flott fotball vi speller (?) eller hvor mye man forbedrer seg fra forrige gang, spillemessig. For FCLO sine pjokker har noe våre karer ikke har, tæl, vilje, innsats og hat mot oss.

Hyggelig hvis Martins elleve klarer å prestere om to uker, med livet som innsats. For det kommer bøffelen Henning Berg sine gutter til å gjøre.

Hva gjelder tribunelivet, så har jeg fått høre fra litt forskjellig hold at vi hørtes bra ut på tv. Da vil jeg påstå at vi har vært fryktelig godt dekt av mikrofoner.

Nå var ikke trønderne mye å skryte av og når det er tilfellet så mener jeg at vi skal pisse på dem når vi er 500+. Det gjør vi altså ikke.

Hvorfor? Fordi det er litt for mange som ikke har den rette innstillinga dessverre. Når vi stinker såpass som vi gjør i 80 minutter på søndag, så er det nettopp da vi skal være gode. Vi skal vise omverdenen og ikke minst våre elleve at sjøl om dem yter 50%, så yter vi 150% samma hva. Alle i hele verden kan være gode når laget deres presterer, det er ingen sak. Vi er også det. Når vi slo bøffla 3-0 på Åråsen var vi også bra. Tornekrattet klarer også å lage lyd når Aker FK speller festfotball.

Når det er sagt, har jeg vært med på langt verre, på stillinga 1-0 så virka det som litt over halvparten var med så lenge det var kamp. Det er ikke alltid det har vært tilfellet.

Til cowboyer med trang til å starte sanger på bortebane, åpenbart uten erfaring: Når vi står som vi gjør på Lerkendal med et tak som ikke akkurat bærer lyd noe nevneverdig. Samt at vi står ganske spredd, man har også fått i seg passe med fludium på veien oppover (greit nok). Så er ikke “I Oslo by” eller “Shala la la la la” noe vits i å starte, spesielt ikke så lenge det er såpass mange som har en tendens til å klappe i hjel disse låtene. Når man da hører at det ikke akkurat høres like bra ut som på f.eks Ullevål, dropp det da for faen.

Vi har et stort spekter av sanger å ta av, bruk klassikere i sånne situasjoner. Som absolutt alle kan.

Comments are closed.