I år tar vi vel alt?

Seriestarten er under to uker unna og det er på tide å se på hvordan vi ligger an før Viking skal få deng på Ullevaal 14. mars.

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Tradisjonen tro når seriestart nærmer seg er at mediehusene kommer med sine tabelltips. VG har blant annet tippet Vålerenga på 5. plass og det vil vel ikke være veldig overraskende hvis resten legger seg i nærheten der.

Jeg skulle gjerne sagt at jeg er overbevist om at de bommer grovt og at pokalen egentlig kan inngraveres med Vålerengas navn allerede før start, men jeg tror de treffer ganske bra.

Molde og Rosenborg skiller seg ut med sine økonomiske muskler og har mulighet til å kjøpe seg ut av eventuelle problemer de havner i. Det har ikke vi for å si det sånn. Det vil overraske meg stort hvis ikke en av de tar gullet. Bak der kjemper Godset, Odd, Vålerenga og muligens Viking om den siste medaljeplassen.

I tabelltipset til VG gir de terningkast på alle lagdeler, trener, ressurser og benk. Rekdal får 5, mens resten varierer mellom 3 og 4. Vi skal gjøre jobben enkel for de som ikke har tatt for seg Vålerenga enda og gi dem vår vurdering av stallen.

Trener

At Rekdal fortjener 5 etter de siste sesongers prestasjoner er jeg usikker på. Han har rykte på seg for å være kynisk og taktisk genial, men flere av poengtapene på Ullevaal i fjor kom etter noe som lignet taktiske bommerter. Skal sies at det var noen hårreisende tabber fra spillerne inni bilde der også, men det var knapt nok en kamp der vi på tribunen kunne føle oss trygge på at ledelsen ville holde helt inn. Bare så det er sagt så er ikke troa på Rekdal borte og han har gjort en bra jobb med spillerstallen sammen med resten av gutta i teamet, men medaljen røyk blant annet på håpløse poengtap hjemme og en del av den skylden må han ta. Troppen i år skal være bedre enn 7. plassen vi fikk i fjor, så skal en femmer på terningen forsvares bør det bety solid klatring sammenlignet med fjoråret.

Keeper

Vi går videre til keeperplass. Kanskje det største spørsmålstegnet før denne sesongen, hvert fall for min egen del. Jeg kan lite om både Falch og Sandberg, men sitter litt med en feeling av at vi har to gode reservekeepere og ikke en sterk førstekeeper. Derfor er dette vanskelig å vurdere, så vi lar VGs terningkast 3 stå uten noe særlig å reagere på. Spennende blir det uansett og vi tror Sandberg får sjansen i de første kampene.

Forsvar

Så har vi forsvaret da. På begge backene ser det ganske bra ut. Arvidsson og Lundström ser ut som førstevalgene og Jääger, Nedrebø og eventuelt Larsen som backup. Her tror jeg ikke vi står tilbake på så mange lag i ligaen. Men på stopperplass ser det ikke like bra ut. Wæhler og Tollås Nation er ment som det faste paret, men Wæhler er eldst i Tippeligaen og Nation er skada. Bak der venter Larsen og Jääger som er brukbare, men ikke noe mer enn det. Dette ser ut som vårt svakeste ledd og noe som kan gi oss problemer utover sesongen.

Midtbane

Over på midtbanen så ser det bra ut. Her har vi mange strenger å spille på og en god bredde. Sander Berge kommer til å herje. Han kommer vi ikke til å beholde lenge, men vi får bare nyte å ha en av ligaens mest lovende spillere så lenge vi kan. Ellers har vi Stengel som har sett bra ut i treningskampene og kaptein Grindheim som stort sett alltid leverer. Zahid skuffet noe i fjor, men er selvskreven i 10’ern også i denne sesongen. Har han tatt nye steg er han en klassespiller som vil gjøre mange svimle i 2016. I tillegg har vi flere unggutter som banker på døra, noe som vitner om en lys fremtid. Ser vi på kantene er det ikke like mye krydder der. Fredheim Holm var god i fjor, men man vet ikke alltid hva man får og han er skadeutsatt. Det samme er Lindkvist som sleit stort i fjor. Omarsson og Brown kan også bekle en kantrolle, men hvert fall for Brown er ikke det der han trives best. Juklerød vil nok også få sine sjanser, men har ingen erfaring fra Tippeligaen, så det er vanskelig å vite hva man skal forvente. Synes likevel midtbanen fortjener fem øyne på terningen.

Angrep

Sist men ikke minst har vi spissplass. Hva får vi egentlig av Moa sitter nok mange å lurer på nå i ukene før det braker løs, meg inkludert. Han har knapt spilt i treningskampene, men er kanskje Tippeligaens beste avslutter, selv om det er lenge siden han har levert stabilt over tid nå. Han er også «kjeks» og det er vel ikke mange som blir overrasket hvis han ryker på en skade eller to i løpet av sesongen. Skulle han komme tilbake til den formen han var i før han dro til Tyskland lukter det dog medalje på Valle.

Brown var skyteskive nummer en i motgang i fjor, men har sett bra ut i kampene før sesongstart. Jeg melder her og nå at Brown scorer mer enn tosifra denne sesongen. Bak der har vi Omarsson og Castro som to unge og lovende talenter. Begge kan gå inn å gjøre en god jobb og vil være ubehagelig å møte for mange. Alt i alt ser angrepsrekka spennende ut. VG mener disse spissene bare er terningkast 3, her er de hvert fall ett knepp for lavt.

Benk

Troppen ser sterkere ut enn i fjor og det er få svake ledd. Samtidig har vi god bakcup på de fleste plasser. Med andre ord bør vi kunne bite godt fra oss, men noe gullsnakk tror jeg vi må drøye et par år. Medalje er mulig med litt flyt, men da må resultatene på Ullevaal bli bedre også må vi begynne å ta poeng i august. Vi nærmer oss altså verdensherredømme, men det er et lite stykke igjen.

Nå smeller det snart!

image001


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.