Før Viking hjemme

Denne saken har jeg gledet meg til å skrive lenge. Ikke fordi en mandagskamp mot Viking er noe ekstraordinært, men fordi vi endelig er klare for å starte jakten på medalje. Seriestarten er her!

Tekst: JonasA // foto: Grydis


De tre siste kampene mot Viking i Tippeligaen har gitt vanvittige 23 mål. Da er det naturlig å tenke at det er en ny målfest som venter oss denne mars-kvelden, men sånn tror jeg ikke det blir. Resten av kampene i runden har vært tette og jevne. Vi får det samme på Ullevaal. Ikke bare er det seriestart, det er også to lag som ser svært jevne ut på papiret.

For å bli ferdig med det kjedelige først begynner vi med Viking. Hvordan Stavanger som en såpass stor by har klart å få et så dødt og kjedelig fotballag lurer jeg på. De har et hockeylag som ble stifta i går som uten tvil er byens storhet. Der er det litt engasjement og trykk. Når det gjelder Viking så er det stikk motsatt. Det er så dødt at det virker som om de er inne i en evigvarene stille protest. Ta deg en titt bort på bortefeltet i morgen så skjønner du hva jeg mener.

Laget i seg selv er ikke så kjedelig. Det er mye ungt og det er bare Danielsen av utespillerne som er over 30. Faktisk er det bare Stabæk som har en yngre tropp enn Stavanger-laget. Det betyr at blant annet at fjorårets kaptein Sigurdsson ikke er der lenger og at det stort sett er unggutter som skal dra lasset i årets sesong. Borte er også spillerne som scoret mest i fjor med Berisha og Bödvarsson. Hvordan det skal gå er vanskelig å si noe om nå, men alle «eksperter» tipper dem rundt oss på tabellen. Når jeg sammenligner troppene føler jeg meg dog ganske sikker på at vi havner foran Viking denne sesongen.

Så er det oss da. Hvor vi står er ikke lett å si det heller. Treningskampene har vært varierende og det er flere spørsmålstegn – i begge ender av banen. Men når jeg ser på troppen som er tatt ut til i morgen så må jeg si at jeg liker den meget godt. Mye ungt og spennende, mye kvalitet og en god miks med rutinerte spillere som skal bære laget når det blåser.

Tidligere i uka ble det klart at det er Aslak Falch som står åpningskampen. Marcus Sandberg, som var ment som førstekeeper, ble skadet på trening. Han skal i følge gjengen i «Aperopet» ikke vær mer alvorlig skadet enn at han kan være tilbake allerede neste helg. Etter å ha sett målene vi slapp inn i generalprøven mot Godset tror jeg ikke det er noen svekkelse at Falch vokter buret.

Ellers er det litt mer bekymringsfullt at Tollås Nation fortsatt er ute. Ikke bare fordi vi har svak backup på midtstopperplass, men også fordi det er vanskelig for Tollås å komme tilbake i slag når han er ute med skade hele tiden. Hvem som blir makkeren til Wæhler er jeg usikker på, men tar en råsjans på at det blir Larsen.

Fremover på banen ser det dog langt bedre ut. Zahid virker mer sulten enn noengang, Brown har vært god i preseason, Moa er Moa og Omarsson kan komme inn fra benken og løpe fra slitne backer. Ellers har Lindkvist fått være med i hele oppkjøringen og Fredheim Holm har fortsatt hele verden i sin hånd. Viking holder ikke nullen på Ullevaal. Det kan de bare glemme.

La moroa starte. Ta med deg naboene, kompiser, kona, eksen og minst deg sjæl og kom deg på kamp. Når du kommer hjem etter kamp er du hes som du har vært så mange ganger før og rekker akkurat sportsnyhetene der du kan se repriser av hat-tricket til Brown, frisparkperlen til Stengel og raidet til Zahid. Ja, så blir det vel 5-0 da.

Alle til Ullevaal! Nå smeller det.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.