Overblikket: Vålerenga – Storhamar

Så er det tid igjen, de forhenværende dragene gjester Jordal Amfi tirsdag aften. Det blir garantert en tøff og jevn batalje. Alle kvinner og menn til Jordal!

Dette er hat, genuint hat. Et hatoppgjør av rang og dimensjoner. I gamle dager, sånn ca. da vi var litt unge var det Furuset som var den store rivalen. Helt til de ikke kunne styre hverken økonomi eller noe annet, og havnet i sumpa, i kvikksanden. Da døde Furuset. Omtrent på samme tid (grovt sett) spratt Storhamar opp av hatten velfødd på OL-kroner, og med en ny silo å spille i.

Og de ble fort gode.

Ikke så rart siden de kjøpte et par-tre lag. Blandt annet støvsugde de Furuset. Greit nok, det er forferdelig deilig å ha noen å hate. Det er kjedelig å ikke ha noen å hate. Og tenk om det hadde vært Manglerud Star vi måtte hate igjen, uff. Da hadde det stått dårlig til med hatet.

Nei Storhamar elsker vi å hate, og det ikke bare av mangel på andre hatobjekter.

Storhamar er vår erkerival – uansett hvor mye konstruksjonen i Stavanger forsøker å utpeke seg selv til vår erkerival.

Sist Storhamar gjestet Jordal Amfi gikk det ikke helt bra, dragqueens stakk av med en meget knepen seier, 3-2. Onde tunger vil ha det til at Storhamar i sum eide den kampen; vi er ikke enige. Dette var tilbake i midten av oktober, og Vålerenga har tatt kvantesprang siden da. Det har for så vidt Storhamar også, nuvel, ikke kvantesprang, mer lemen-hopp. Men de har blitt bedre de også.

Men nå kjører lokomotiv Vålerenga igjen på skinnene.

I hver fall mot de bedre lagene.

Sånn innbyrdes mellom Vålerenga og Storhamar har det vært 50/50. Vålerenga har vunnet to kamper, begge på Hamar, og Storhamar har vunnet to kamper, en hjemme og den nevnte kampen i Jordal Amfi. Alle kamper har vært tette og jevne.

Og mye rart skal skje om ikke kveldens krig skal bli det samme. Vi forventer blod, svett og tårer – Storhamar-tårer.

Kampen starter kl. 19:00, og skulle du til all sorg være forhindret fra å komme deg til Jordal så kan du høre kampen på Klanens WEB-radio, eller litt mindre kult; se kampen på TV2 Sportskanelen.

God natt Stavanger Oilers, dream on…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.