Follestad senket Storhamar

En Follestad i kjempeslag senket Storhamar på egenhånd i dagens kamp mot Storhamar. En jevnspilt kamp der vi ledet hele veien og tilslutt vant 4-3

Tekst:FrodeL/JonasA…. Foto: Grydis

Vålerenga startet forrykende i dagens kamp og ledet 2-0 etter bare 8 minutter. Det jevnet seg ut, men Follestad avgjorde kampen i slutten av tredje periode.

Vålerenga ga gass fra start og satte press på Storhamar umiddelbart etter første dropp. Etter noen sekunder fikk vi også et powerplay. Der fikk vi satt opp direkte og satte inn kampen første scoring allerede etter 59 sekunder. Lindström kriga den inn etter at et skudd fra Søberg ble stoppa av trafikken foran kassa. Etter scoringen fortsatte Vålerenga å kjøre og viste tydelig at de spilte på et langt høyere gir enn hva som var tilfellet mot Vinger på lørdag. Vi fikk et nytt powerplay etter 7 minutter og det endte i nok en scoring. En herlig scoring. Frisk viser et herlig overblikk og spiller Trygg på blank fra kanten av sirkelen. Trygg setter den sikkert inn fra kort hold. Vi leder 2-0. Fortjent.
Etter det jevnet det seg ut litt. Storhamar skapte ingenting og deres første powerplay for kvelden var nok det svakeste jeg har sett på Jordal noengang. Men de fikk likevel med seg en scoring fra perioden etter 17 minutter. En puck sendes inn fra en umulig vinkel, men den går mellom beina på Søberg. Rett og slett en uvanlig keepertabbe fra vår unge keeper. Lagene gikk til pause på 2-1 etter en periode der Vålerenga var klart best, men der Storhamar vant skuddstatistikken.

Den andre perioden var ikke liten begivenhetsrik. Storhamar førte hele perioden og skapte noen farligheter, men uten uttelling. Vålerenga skapte lite, men også de hadde et par store. De skal også ha stor cred for offerviljen de viser. Telte ikke, men gutta var mye nede og blokka skudd og hjalp derfor Søberg godt. Det må også nevnes at det var høyt tempo i begge periodene og det var litt sluttspill-feeling over det hele. Perioden bar preg av mye dårlig dømming som skapte litt ekstra temperatur før siste periode. Og temperatur får vi aldri nok av i disse oppgjørene. Vålerenga ledet 2-1 før tredje periode.

Storhamar startet best også i tredje. Etter 4 minutter av perioden kom også utligningen. Fortjent nok, men den skulle aldri vært godkjent på grunn av en ganske så klar håndpasning i forkant. Det virket som det vekket våre gutter og vi kom mer med i matchen. Etter litt over 7 minutter av perioden kom dagens scoring. Follestad drar med seg pucken inn i sonen, seiler bare en runde rundt hele sonen før han er tilbake der han kom inn. Der fyrer han av en puck som suser inn i krysset bak Østlund i Storhamar-buret. Men vi hadde såvidt satt oss før 3-3 kom. Larrivee satte inn en retur bak Søberg og vi var like langt igjen. Nå skjedde det mye her. For Folle var ikke ferdig for kvelden. Med nesten 7 minutter igjen av kampen setter han en ny puck bak Østlund. Ikke like vakkert denne gang, men fortsatt svært deilig. Vi leder igjen kampen! I de siste minuttene har vi egentlig god kontroll. Storhamar pådrar seg flere to utvisninger og skaper ingenting. Vi vinner 4-3! Jævla deilig.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 4-3! Yes!

18.28: 2 min 2 min Storhamar. Hotham for hekting.

Enga klarer ikke å skape noe særlig i overtrall. Nå gjenstår 3 minutter med helvete.

14.39: 2 min Storhamar. Østli for interference.

13.08: 4-3! Follestad Johansen igjen! Han setter pucken helt opp i nettaket fra skrå vinkel på en dekket keeper. Assist fra Laumann Ylven og Lindstrøm.

Spenningen er til å ta og føle på her på Jordal nå. Spillet bølger frem og tilbake hele tiden.

7.57: 3-3. Er det mulig? Håpløst back- og keeperspill fra Enga sin side gjør at Larrivee kan sette pucken i åpent bur. Håpløst av Enga!

7.19: 3-2! For et spill av Erik Follestad Johansen! Han bringer pucken inn i sonen, tar en runde rundt buret kommer nesten tilbake på blålinja igjen før hans etter pucken helt opp i krysset!

4.09: 2-2. Dommerne gitr Storhamar utligningen etter å ha forsøkt lenge på dette. Kjempeklar håndpasning i midtsonen som sender en bonde igjennom. Skam for Norge!

Da er tredje periode i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Vi må nok innrømme at vi var litt uheldige som slapp unna uten baklengs i denne perioden. Storhamar kjørte oss ganske kraftig i første delen av perioden. På slutten av perioden kom Enga dog litt mer med i kampen. Den siste delen av perioden var derfor jevnspilt, selv om dommerne gjorde et godt forsøk på å få en utligning for Storhamar. De første 10 minuttene klarte vi ikke å henge med på Storhamars tempo og intensitet. Det var tydelig at det som hadde blitt sagt i garderoben hadde tent Storhamar, mens  våre gutter så paralyserte ut. Sånn kan vi ikke tillate oss å starte den tredje perioden. Da er ledelsen vår borte på no time. Ingen kan uansett klage på mangel på spenning her på Jordal i kveld. Tempoet, intensiteten og spenningen er på høyt (internasjonalt?) nivå. Skuddstatistikk 2. periode: 7-12.

15,36: 2 min Storhamar. Berglund for hekting. Til slutt må dommerne se andre veien også…

14.08: 2 min Vålerenga. Knutsen for high sticking. Skandaledømming her på Jordal igjen. Fischer  blir slått flere ganger mens dommerne står og ser på. Knutsen kommer til for å hjelpe og det ender med at han blir utvist i stedet. Totalt uforståelig»

Powerbreak nå etter 11 minutter spilt. Vi har slitt fryktelig i denne perioden. Undertallsspillet har vært bra, men når det er like mange på isen, henger ikke Enga med akkurat nå.

Vål’enga klarer nok engang å ri av undertallet med godt undertallsspill.

7.52: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for holding.

4.50: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for slashing.

Starten på andre periode er helt annerledes enn i første. Storhamar har dominert totalt og Enga henger ikke med i det hele tatt. Kun en god Søberg har hindret baklengs

Da er midtperioden i gang. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Den første halvdelen av denne perioden var Vål’enga det suverent beste laget Vi kunne godt ha ledet med mer enn to mål da. Vi skyter dog fortsatt for lite. Etterhvert kommer Storhamar mer med i kampen, delvis på grunn av dommerne. Dessverre er det målet de får fullstendig unødvendig og kommer på grunn av svakt keeperspill fra Søberg. Ellers i perioden har dog Søberg vært god og vartet opp med flere fine redninger. Perioden under ett har vært preget av veldig stor intensitet fra begge lag, og det har vært en veldig bra hockeykamp så langt.  Enga trenger å komme opp igjen på det nivået de hadde i første del av perioden . Da hang rett og slett ikke bønda med. Skuddstatistikk 1. periode: 7-15.

16.55: 2-1. Stor keepertabbe av Søberg. Storhamar scorer fra nesten død vinkel. Scoringen kom helt ut av ingenting. Skikkelig møkkamål.

14.30: 2 min Vålerenga. Lyngset for hekting.

14 minutter spilt og Vål’enga har vært veldig bra så langt. Vi har vært det klart beste laget så langt.

Enga rir enkelt av undertallet.

9.45: 2 min Vålerenga. Karterud for interference. Helt horribel dømming av dommerne! Karterud blir taklet inn i keeper og blir utvist for det!?

8.20: 2-0! Fantastisk spill av Enga. Frisk setter opp Mathias Trygg foran mål og han styrer enkelt inn pucken. Assist også til Csiszar.

7.03: 2 min Storhamar. Skadsdammen for roughing.

0.59: 1-0! Tobias Lindstrøm får satt inn en retur i overtall! Knallstart for Vål’enga! Assist til Laumann Ylven og Søberg.

0.23: 2 min Storhamar. Larrivee for hekting.

Da er pucken droppet for kveldens kamp på Jordal. Kom igjen, Enga!

Lite å melde om siden sist. Ask og Mørk fortsatt ikke med. Sørensen, Aspehaug og Spaberg Olsen er med siden sist. Fredrik Csisar er satt ned i 4. rekka og får nok lite spilletid.