Overblikket: Hjemmefordel tapt? …+ konkurranse

Lørdag vant Sankt Hallvards menn 5-3 over Sparta. Det var en deilig seier etter overkjøringen som fant sted i Askerhallen sist torsdag. Men med tapet for Frisk Asker, er hjemmebanefordelen i norgesmesterskapts kvartfinaler tapt?

Pessimistene vil si ja, vi sier nei.

Vi tror det skal holde hardt å ta igjen Frisk Asker. Det er bare tre poeng opp da Frisk Asker tapte for oppsopet fra Lørenskog lørdag, men Frisk Asker har oss på innbyrdes oppgjør, legg til at Frisk Asker er i god form – ja da synes det litt umulig. Det er tross alt bare 5 serierunder igjen. Men hva med Sparta da?

Der har vi en reell mulighet. For mens Frisk ser ut til å ha en formtopp nå, ser Sparta ditto ut som en haug skrot. Skuddstatistikken på 18-37 lørdag aften vitner om et forferdelig ineffektivt lag med en skrotnisse av en målvakt bakerst. La gå at Vålerengas 5. scoring kom i åpent mål (Martin Lauvmann Ylven), men skrotnissen bakerst er akkurat det; en skrotnisse.

Han er om noe annet Spartas stor hemsko. Mens vi, vi har en matchvinner bakerst. Samtidig har vi Sparta på innbyrdes oppgjør.

Vi trenger med andre ord 7 poeng mer enn Sparta de siste rundene. Jada, vi trenger 4 poeng mer enn Frisk Asker også, men vi anser dem som sagt som i bedre form.

Og vi tror altså at Sparta kan tape så mange kamper at de faller fra 3. til 5. plass – hvilket betyr at Sankt Hallvards menn tar 4. plassen. Klart, snubler Frisk Asker mer enn hva vi antar kan vi havne på 3. plass. Men vi sparer ikke på sølv- eller bronsemedaljer. En 3. plass gir oss bare litt mer valgfrihet nede på tabellen når det gjelder motstander i kvartfinalene.

Vi er glade for en 4. plass. Vi tar gjerne en 3. plass.

Please take us there!

Konkurranse

På grunn av landslagopphold blandt annet er det en stund siden siste konkurranse. Det har vi kastet på giljotinen bak oss, og vi fyrer av denne ukens konkurranse.

  • 1. Vinner Vålerenga over Manglerud Star i garasjen torsdag?
  • 2. Vinner Vålerenga over Lillehammer hjemme i Jordal Amfi lørdag?
  • 3. Scorer Cato (Cocozza) mot Vålerenga?
  • 4. Får Cato (Cocozza) utvisning mot Vålerenga?

Svarene kan fyres av som elektronisk post til overblikket@klanen.no eller i denne tråden i Klanens forum. Ukesvinneren får et valgfritt skjerf fra Vålerengasjappa, og er med i trekningen av et sesongkort for 2016/17-sesongen gitt av klubben. Fristen er torsdag førstkommende kl. 18:00.

Og vi ønsker lykke til!

God natt, Sparta. Nå raser dere nedover…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

Comments are closed.