Nytt tap for Iskrigerne

Vålerenga-Lillyhammer 2-3 e.s.d.  Nytt nederlag for Iskrigerne. Vålerenga havna kjapt under med to og henta opp det i midtperioden. Flere mål ble det ikke og Lillehammer satt inn vinnermålet i forlengelsen.

Tekst:FeiteFrode&EspenB

Skuffende innsats av våre karer. Vi er ikke oppe i ringa og får på pukkelen. Det andre strake tapet mot langt svakere motstand er et faktum.

Vi trodde at gutta følte de hadde noe å bevise etter tragedien i Manglerudhallen på torsdag, men den første perioden går neppe inn blant Vålerengahistoriens største, hverken når det gjelder innsats, tæl eller feinschmekkeri. Legg til at tempoet og pasningssikkerheten var godt under pari så skjønner du hvor landet ligger.

Vi noterer at Lillehammer gikk til første pause med to mål og vi hadde ingen. Da har vi sagt alt som kan og bør sies om perioden.

Å ja – det glemte vi: skuddstatistikk 7-5.

Den andre perioden starta i det samme sporet så vi er veldig usikre på hva Vålerenga har brukt pausa til. Lillehammer skøyta rundt som de ville og kom til flere meget gode sjanser. Søberg spilte seg stort opp og tok  det som kom. Ut av ingenting kom plutselig en underlig pasning fra Markus Søberg til Filip Gunnarsson på blank. Han fant krysset over snapphansken til keeper og vi reduserte til 1-2. Det var halvveis inn i perioden. Etter det fant Gunnarsson og Ask ut at det var fordelaktig for oss at vi overlappa hverandre i fryseboksen. Det var ikke det, men vi klarte å ri av alle fire minuttene uten å bli straffa bakover.

Det er da noe.

Med litt under minuttet igjen ble det klabb og babb foran keeper`n deres og han klarte ikke å legge pølseklypene på pucken som lå og skinte sort rett foran ham. Dermed kom Karterud skliende inn halvveis på baken og fikk lirka pucken i det lengste hjørnet. Assist på Andreas Frisk og Tobias Lindstrøm. Dermed sto det  2-2 og vi har henta opp ledelsen til laget som holder til der Mjøsa stopper.

Det er balanse i regnskapet før den siste perioden. Skuddstatistikk 8-15

Vi åpna den siste perioden i overtall og fikk naturlig nok et spillemessig overtak av det. Vi beholdt overtaket da de ble fulltallige og satt samtidig opp tempoet noe. Det reduserte Lillehammer til rundingsbøyer uten at vi klarte å spille oss til de helt store sjansene. Faktisk hadde Lillehammer flere skudd enn oss på kassa midtveis i perioden. Det er jo lettere å score når skuddene faktisk treffer målet.

De siste minuttene av ordinær tid ble det mye Hawaii-hockey uten at lagene klarte å produsere gode sjanser. Som den oppmerksomme leser da skjønner gikk kampen dermed til sudden death.

Vi starta sudden med undertall da Ask kløna på seg en tåpelig utvisning fem minutter før slutt. tre mot fire i nesten to minutter er blytungt og det gikk til helvete etter 1,25 av sudden.

Tap 2-3

Dagens VIF-gutt ble Ylven.

Under følger vårt live-referat.

Sudden death:

1.25: 2-3! Lillehammer scorer i power play. Vi taper to poeng i denne kampen. Utrolig ræva!

Vi er i gang med sudden. LIK spiller 4 mot 3.

3. periode:

Tredje periode er over med stillingen 3-3. Vålerenga dominerte det meste av denne perioden totalt, men vi klarer ikke å få satt inn en eneste puck på tross av en rekke sjanser. Vi klarer jo som regel ikke engang å treffe målet, så da blir det vanskelig å score.

19.55: 2 min Vålerenga. Ask for dårlig oppførsel. Slenger noen kommentarer til dommerne som de ikke tåler. Veldig unødvendig utvisning.

14 minutter spilt nå og Lillehammer har kommet litt mer med i kampen. De har skapt et par muligheter. Det har Enga også gjort, men vi fortsetter med å skyte utenfor.

Vi har spilt i nesten 9 minutter av perioden. Enga har radet opp sjanser de siste minuttene, men vi klarer ikke å score. Dessverre settes altfor mange skudd på utsiden av buret når vi får muligheten.

Da er pucken droppet for tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-2. Vålerenga klarte på nærmest mirakuløst vis å vinne denne perioden 2-0 og dermed utligne til 2-2. Det var absolutt ingen stor periode fra Engas side, men vi klarer i hvert fall å få satt pucken i mål to ganger. Deler av perioden får Lillehammer komme altfor lett til avslutning og da er det godt at Søberg tydeligvis hadde bestemt seg for at nok var nok. Undertallsspillet er det heller ingenting å utsette på. Der er Vålerenga Norges beste lag. LIK skapte så godt som ingenting i power play. Sett bort fra keeper- og undertallsspillet er det dog mye å hente på det meste ellers. Siden vi nå på mange måter har kommet tilbake i denne kampen uten å måtte så gjøre så mye for det, håper jeg gutta er maks tente foran 3. periode, sånn at vi drar i land denne seieren. Skuddstatistikk 2. periode: 8-15.

19.12: 2 min Lillehammer. Kaltrud Nystuen for albuetakling.

19.05: 2-2! Det er Jørgen Karterud som liggende får pirket inn pucken. Veldig bra jobbet! Assist til Frisk og Lindstrøm.

Drøyt to minutter  igjen av perioden og vi ligger under 1-2. Vi har skapt flere muligheter de siste minuttene, men pucken vil ikke inn. Også LIK har hatt noen muligheter, men Søberg har spilt seg stort opp

11.54: 2 min Vålerenga. Ask for hekting.

9.54: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for hekting.

9.19: 1-2! En scoring litt ut av ingenting. Lillehammer får ikke avklart en puck som blir lempet inn i deres sone. Den går til Filip Gunnarsson som setter pucken rett inn i hjørnet. Assist gis også til Søberg og Ask. Litt tvilsomt med de assistene, men det spiller liten rolle.

In other news: Greg Van Avermaet vant årets første klassiker, Omloop het Nieuwslad. Peter Sagan og unge Iiesj Benoot tok de to siste pallplassene.

% minutter spilt av midtperioden og stillingen er fortsatt 0-2. Det her er skrale saker. Våre «iskrigere» ser helt uinspirerte ut. Dette blir en lang kamp…

Da er midtperioden i gang.  Nå må vi skjerpe oss, gutta!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-2. Dette er nattsvart. Vi kommer til kampen med 6 backer, og av dem er en egentlig forward (Ask), en er en unggutt som gjør sin første kamp etter lang skade (Mørk) og en er helt fersk (Sommer Nielsen). Da er resten av laget nødt til å stå opp. Det har dessverre ikke skjedd. Situasjonen på backsiden har blitt enda verre ettersom Sommer Nielsen forsvant i garderoben halvveis i perioden. Uklart om det var på grunn av skade eller fordi han rett og slett ikke taklet nivået. Med en slik situasjonen bakover på banen er vi avhengig av at vi jobber knallhardt og klarer å score på sjansene våre. Ingen av de to tingene har vim klart i denne perioden. Spillerne ser sånn passe interesserte i det som skjer på isen, så her må det virkelig skjerping til i neste periode. Dette holder ikke, Enga! Skuddstatistikk 1. periode: 7-5.

Ser ikke ut som om våre gutter er noe særlig motiverte i kveld. Vi er avhengig av maks innsats for å kunne ta poeng, selv mot Lillehammer.

Vi har spilt drøyt 11 minutter og stillingen er 0-2. Enga har skapt en del sjanser, men klarer som vanlig ikke å sette dem inn. LIK har scoret de to gangene de har vært i vår sone.

8.55: 2 min Vålerenga. Oppøyen for slashing.

8.06: 2 min Lillehammer. Kaltrud Nystuen for slashing.

7.29: 0-2. Håpløst forsvarsspill fra Enga gjør et et LIK får stå helt alene foran Søberg. Han setter pucken  mellom bena til vår keeper. Lillehammer scorer på sine to første skudd på mål i kampen.

Kjempesjanse til Vålerenga etter nesten 4 minutter spilt. Laumann Ylven kommer helt alene mot keeper Zajkowski og har god tid til å sette inn pucken., Han skyter dog svakt i fanget på Zajkowski.

0.45: 0-1. Debutant Sommer Nielsen kommer for se nt i posisjon etter et bytte og en bonde får fritt frem mot målet. Han klarer å få satt pucken i mål via Søberg. Horribel start.

Dagens kamp på Jordal er herved i gang. kom igjen, Enga!

Dette er ungguttas dag. Hør bare her: Tim Mørk er tilbake, Thomas Olsen og Colin Spaberg Olsen er i 3. rekka og Vegard Aspehaug i 4 og vi presenterer Joachim Sommer Nielsen – han er ikke 18 år ennå og debuterer i backpar med  noe mer rutinerte Andreas Frisk.

Tallak Lyngset er fortsatt ute etter smellen han fikk før forrige kamp. Follestad Johansen er også ute. I tillegg savner vi Fischer på lineupen. Tim Mørk og Joachin Sommer må virkelig opp i ringa. Vi ønsker lykke til!