Overblikket: Seier på Lillehammer

Man skal ikke mange år tilbake for å huske at Lillehammer var en kjip bortearena å spille i. Vålerenga sleit der i mange år. Nu går alt så meget bedre.

Ok, det var ikke noen overlegen seier. Vi vant på straffer, men seier er seier, og to poeng er penger i banken. Og ikke minst holder vi Storhamar bak oss på en armlengdes avstand; de ligger 3 poeng bak med én kamp mere spillt enn oss. Og så er det plutselig ikke så langt opp til 3. plassen heller. Vålerenga har 59 poeng, mens smellfeite, dvaske og for evig kavende ligger Lørenskog på den nevnte 3. plassen med 65 poeng.

Nå skal vi ikke bli breiale og sette oss for hårete mål. Det er ikke sånn at laget vinner alt det tar på, men laget er nært friskmeldt.

Og med Markus Søberg som debutant i aften fikk vi fornyet offensivt trykk. Søberg dy. stod for såvel farlige raid som finspill, spesielt bak mål – uten at han var helt bak mål av den grunn. Kjapp på skøytene er han også gutten, flere ganger måtte Lillehammers spillere se seg frest forbi av vår nye forward.

Det viktigste kanskje; Vålerenga har vært bunnsolide i forsvar siden vi begynte å kave oss sakte opp av sumpa. Da er det alltid litt usikkerhet spunnet rundt dette med å få inn en ny spiller. Men Søberg dy. fungerte jammen meg der også, og det var ikke noe tegn å spore på at laget som en helhet ble noe mer nervøse av å ha ham på isen, tvert i mot. Nå var det jo ikke slik at Søberg dy. gikk av flyet i ettermiddag, han har tross alt trent med klubben noen uker, og har da blitt godt kjent med måten laget spiller på.

Vålerenga eide ikke kampen sånn i sum, men vi var det beste laget. Lillehammer hadde en for kvelden veldig fungerende målvakt, og det var han som hindret oss fra å stikke av med alle tre poengene. Og det gikk altså som nevnt til straffer. Og det fikset Thomas Olsen nesten helt på egenhånd.

Unge Olsen fintet ut Lillehammers ellers så eminente målvakt hele tre ganger, alle gangene på forskjellig måte, og vips var 2 poeng i banken. Kanskje unge Olsen bør få mer istid også underveis i kampene?

Vel, 2 poeng, vi er fornøyde.

Og så har vi han fyren i midten under her da (alle foto: Espen Bjørneseth); Roy Einar Johansen. Velkommen skal du være som hjemvendt helt, Roy. Roy har 6 NM-gull som spiller og 3-NM gull som trener i Vålerenga – vi regner det som penger i banken at han nå anskaffer oss nye.

Roy tar over trenerkjeppen etter Esepen Knutsen som rykker opp som sportssjef.  A match made in heaven?

presse

20160120_124200

God natt, Roy. Sov godt, det gjør vi!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.