Overblikket: Tre poeng i Fredrikstad

Det ble en tidvis jevnspillt batalje i Fredrikstad, men Vålerenga var best og høstet tre nye poeng. Det betyr at laget tar juleferie ubeseiret i desember.

Nå er det viktig å ikke bli for «cocky», 28. desember venter nemlig Stavanger Oilers i Jordal Amfi, og det blir nok en tøff batalje – men vi tror med bakgrunn i poenghøstingen i desember at Vålerenga kan og bør vinne den kampen, spesielt siden Stavanger Oilers ikke har vært helt i vater.

Men tilbake til kampen…

1. periode var jevn, 2. periode eide Vålerenga totalt med en skuddstatistikk på 1-14, før man gikk tilbake til å dele styrke i 3. periode, og speielt mot slutten hadde Stjernen et massivt press mot Vålerengas bur – men Steffen Søberg var som vanlig rene levende veggen bak der. Kampen endte 5-2, siste gåll av Jørgen Karterud i åpen kasse.

Med bakgrunn i Vålerengas totale dominans i 2. periode burde kanskje St. Halvards menn vunnet mer – uten at vi dermed egentlig syyyter av den grunn; 5-2 er et mer enn respektabelt resultat på bortebane uansett motstander.

Kampfakta kan du lese her.

Men nå gjelder det altså å ikke spise seg for mett i jula, romjula nærmer seg med stormskritt uansett hvor langt man møtte føle spilleoppholdet er. Det er viktig å ikke slippe seg for langt ned, og vi forventer og tror at laget holder intensiteten oppe gjennom gode treninger.

For øvrig er tabellen litt smågod lesing om dagen. Ikke fordi vi ligger i middelhavet, men fordi det ikke er så langt opp, og ikke minst fordi oppsopet fra Hamar ligger under oss. Vi tar alt vi før, og denne gang med litt glede.

Skadefryd er den beste fryd.

Og mens vi er inne på fryd; loco vant den forrige konkurransen. Blandt de innsendte svarene var det ingen som hadde rett, men loco var blandt de som hadde tre rett. SVarrekka var altså nei, ja, ja, ja. loco kan hente seg et skjerf i Vålerengasjappa – og ikke minst er han med i trekninga om et sesongkort fra klubben for sesongen 2016/17.

Og vi gratulerer!

God natt Storhamar, nå drar vi fra dere!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.