Overblikket: Steffen Søberg ute mot Oilers?

Etter juledøsen møter Vålerenga som kjent(?) Stavanger Oilers til hjemmekamp (kl. 19:00) mandag 28/12. Det blir folksomt, og i skrivende stund er det kun ståplasser igjen.

Mens Vålerenga har gått ubeseiret gjennom desember måned så langt, har Stavanger Oilers gått på et tap i samme måned. Nå skal ikke ræva vår fise så høyt om tullete tap (Kongsvinger friskt i minne), men vi kan ikke annet enn å innrømme at vi fryder oss over at Stavanger tapte for Lillehammer (2-3 i sudden).

Skadefryd er den beste fryd.

For Vålerengas del ble det så langt i desember seier mot Lørenskog (H), Sparta (H), Manglerud Star (B), Lillehammer (H) og Stjernen (B). Spesielt de to første seirene i den rekken smakte meget godt. Det er alltid deilig å denge Lørenskog, og Sparta var det greit å slå da det forteller mer om laget enn hva tabellsituasjonen og enkelte resultater sier.

Vålerenga kan matche de bedre lagene om de vil, er konsentrerte og ikke minst følger gameplan. Opp i ringa (les: bulke på), dra ned tempoet, ingen panikk, unngå dumme utvisninger.

Skadesitusjonen til Vålerenga er som følger: Tim Mørk er ute med armbrudd, og Rasmus Juell trener med laget igjen, men bare non contact. Det er hyggelig at Rasmus er på bedringens vei altså, vi har savnet ham. Litt mer scary er det at backmonsteret – vi blir alltid litt nervøse når han har pucken baki der – Morten Ask ikke spilte siste kamp mot Stjernen før jul, og han meldte også forfall til landslaget helgen etter.

All den tid vi blir litt nervøse av Morten vil vi heller se ham på isen enn på tribunen. Og er det slik at han lider litt av noe fysisk ser vi ham heller i en litt mer beskyttet posisjon – les forward – enn tribuneslitende back. Når det er sagt; kampen mot Stavanger er en bonuskamp. Det er en kamp vi kan vinne, men som det ikke er noen garanti for seier i, ei heller noen garanti om en jevnspilt batalje. Og med tanke på denne sesongs resultater, blir det kinkig å slå dem.

Dette er altså ingen «6-poenskamp».

Sist Stavanger Oilers var i Jordal Amfi, 8. oktober, tapte vi knepent 2-3. Men vi ser heller en (nå til mandag) benka Morten Ask, for så i resten av serien og inn i sluttspillet være ok, enn at han sliter seg ut eller forverrer en skade.

Noe langt mer scary er det at Steffen Søberg også meldte forfall til landslagsturnerinen før jul. Det har vært tyst på alle fronter om Steffen, og det er ikke godt nytt. En halv- eller helskadet Søberg er katastrofe. Mister vi veggen vår bak der er det krise. Med all respekt for Mikkel Wik, han er et ubeskrevet blad, han kom ikke inn i troppen før den evige døråpneren Glenn Jensen takka for seg.

Man kan sikkert si mye om kjeften til Jensen og hvor mye han har betydd i garderoben og på benken, men hadde Shampo og Svenna hatt et bedre alternativ sportslig sett hadde nok det alternativet blitt foretrukket.

Shampo og Svenna er ikke dumme, bare litt rare innimellom.

Nok om det, vi lever i trua på at Søberg er ok – ellers kaster vi oss inn i fornektelsen!

Hvis du ikke har kjøpt billett altså, så bør du sporenstreks rette inn nettleseren din mot Billettservice og handle med hud & hår. Det kan fort bli for sent. Og nei; i motsetning til hos Vålerenga Forball er det her ingen sponsor som sitter å ruger på et antall billetter og som dermed får det til å se fullere ut enn det her; her blir det stinn brakke.

God natt Stavanger Oilers, game on!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.