Overblikket: Nesten fallulykke – Stjernen neste

Vålerenga møtte Lillehammer torsdag aften, og det ble nesten en fallulykke, men heldigvis bare nesten – Vålerenga tok seieren hjem med sifrene 3-2. Det holder i massevis.

La det være sagt med én gang: Lillehammer er det gråeste, kjedeligste laget som spiller i toppdivisjonen. Ikke bare i år, men til evig tid. Sånn, da var skapet satt på plass. Og Vålerenga vinner ikke med bedre sifre fordi laget ikke evner å sette gummiskiva mellom stengene ofte nok. For mange skudd går i hytt og gevær, og det er de som befinner seg bak mållinja som er i størst fare, ikke nettet. Vi har sagt dette noen ganger, men velger å gjenta oss selv fordi det er et viktig premiss for å mene noe om kampen.

Pucker skvatt i alle retninger altså. Derav den helt latterlige skuddstatistikken 26-21. Lillehammer skøyt utenfor de også, men ikke mye, og med en annen til å vokte buret enn veggen Søberg kunne det blitt stygt.

Det ble det heldigvis ikke. Og det er ikke Morten Ask sin feil, for da han pådrar seg en holding snaue 16 minutter ut i tredje periode utnytter Lillehammer overtallspillet og utligner til 2-2 på 56:24. Da så det ut som sudden death var på vei. Men så klarer jammen oss en Lillehammerspiller å pådra seg 2 minutter i fryseboksen, og i et virrvarr inne ved målgården til Lillehammer klarer Filip Gunnarsson å få pucken i mål. Noen så det var handske, andre sa det var bryst – vi så for dårlig, men etter først å ha blitt vasket ut godkjente dommer målet etter videokikking.

59:42 sa klokka da. Da skulle det være over, eller? Neida, med 4 sekunder igjen på klokka får Morten Ask nok en 2-minutter (den fjerde for kvelden) og med dropp i vår sone kunne Lillehammer stille seks mann til dropp ved å ta ut målvakten. Det ble heldigvis med skrekken, tida gikk ut.

Hva kan vi ta med oss fra kampen torsdag da?

Gutta kjemper og kjemper, de kjemper for hver centimeter is, og de tackler og smeller på, og det mangler bare at det løsner på målfronten. Kort sagt. Et par ganger satt vi hjertet i halsen på grunn av hodeløse pasninger, men det gikk heldigvis stort sett helt bra.

Innstasen var det altså ikke noe å si på. Og det er godt nytt, kampen mot Stjernen lørdag blir tøff – men står gutta opp som de gjorde torsdag bør det bli med tre poeng hjem.

Og kanskje løsner det på målfronten?

God natt måltjuv, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.