Vålerenga med knepen seier på Jordal Amfi

Vålerenga-Stjernen 3-2 etter spilleforlengelse. Vålerenga tok en meget fortjent seier på Jordal i kveld. Vi synes imidlertid at vi burde avgjort dette mens vi ennå kunne gått hjem med 3 poeng i bukselommene.

Tekst:EppenB/FeiteFrode/Foto: Husker ikke, gi beskjed til EspenB så kredder vi.

Første periode var ikke spesielt spenstig, men det var et klart overtak til Vålerenga. Vi rusla da også av isen med 1-0 etter scoring av Mathias Trygg (Jonas Knutsen, Andreas Frisk) Skuddstatistikk 8-5

Den andre perioden var om mulig ennå slappere og vi lot Stjernen sette en puck bak Søberg så det var balanse i regnskapet før siste periode.  Skuddstatistikk 8-11

Den siste perioden ga oss litt mer tepo og den var ikke engang 3 minutter gammel før Erik Follestad Johansen satt 2-1 (power play) (Martin Laumann Ylven, Tobias Lindstrom) Så glemte vi oss skikkelig bakover og ga bort et utligningsmål til Stjernen etter snaue sju minutter. Det var 2-2 med 13 minutter igjen å spille.

Kampen sto og vippa etter det, med Vålerenga var det mest ivrige laget. Stjernen dro på seg noen utvisningsminutter men Vålerenga klarte ikke å utnytte overtallet. Perioden rant ut i sanden med 2-2 på tavla og det gikk til spilleforlengense. Skuddstatistikk 14-6.

Spilleforlengelse og spilleforlengelse fru Blom. Det tok 13 sekunder før våre iskrigere kune strekke henda i været etter scoring av Tobias Lindstrøm.

Det blealtså to poeng, og vi er av den klare oppfattelse om at vi kasta bort et poeng i kveld.

Dagens VIF-gutt ble Martin Lauman Ylven.

Under følger vårt livereferat:

Sudden death:

0.13: 3-2! Vålerenga scorer med engang! Målscorer er Tobias Lindstrøm som styrer inn et skudd fra Ask. Assist også til Karterud. To poeng til Enga.

Da er vi i gang med sudden death. Kom igjen, Enga!

3. periode:

På tross av at Enga knapt var ute av Stjernens sone de siste minuttene, så klarte vi ikke å score. 3 . periode er over med stillingen 2-2. Det blir sudden death.

Vi klarer ikke å utnytte overtallet. Enga fortsetter å skape sjanser, men pucken vil ikke i mål.

Et par sinnsyke sjanser for Enga i overtall. Blant annet setter Csisar pucken klokkerent i tverrliggeren.

15,37: 2 min Stjernen. Nipe for interference.

Enga skaper et par ok muligheter i power play, men generelt er overtallspillet for svakt. Stjernen rir det av.

12.32: 2 min Stjernen. Axbom for holding.

11 minutter spilt og de siste par minuttene har vi sett en sjansebonanza for Vålerenga. Dessverre har vi ikke klart å få pucken i mål. Hjelle har hatt et par utrolig redninger.

7.08: 2-2. Horribelt backspill av Vålerenga fører til at Stjernen kommer to mot en. Selvsagt klarer de å utnytte dette og score. Da er vi like langt igjen.

Etter drøye 6 minutter får Laumann Ylven en kjempesjanse! Han kommer helt alene med Hjelle, men klarer ikke å overliste keeperen.

2.58: 2-1! Jada! Follestad Johansen trykker inn pucken etter et par gode skudd fra Enga som satte Hjelle på baken. Assist til Laumann Ylven og Lindstrøm.

2.43: 2 min Stjernen. Ekass for tripping.

Under to minutter av 3. periode har gått og Stjernen har allerede slått to pucker til icing.

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen nå, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 1-1. Dette var en meget svak periode fra Vålerengas side. Greit nok ødelegges deler av perioden av horribel dømming som i all hovedsak går i Stjernens favør. Det forsvarer uansett ikke Engas svake innsats. Masse slurv, svakt pasningsspill og skuddvegring preget midtperioden for Vål’engas del. Forhåpentligvis klarer gutta å heve seg mange hakk i 3. periode, sånn at vi kan hale i land en helt nødvendig seier. Stjernen skal slås på hjemmeis! Nivået må i hvert fall heves kraftig. Hvis ikke risikerer vi å tape kampen. Skuddstatistikk 2. periode: 8-11.

17.42: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for high sticking.

Vålerenga sliter litt i minuttene etter utligningen. Stjernen har fått et par halvsjanser og vi slurver veldig i vårt eget spill.

13.10: 1-1. Så skjer selvsagt det urettferdige. Stjernen får slått inn en puck etter rot i Engas sone. Møkk!

Flere håpløse avgjørelser fra linjedommerne nå. Først en uforståelig avblåsning for offside når Lindstrøm er alene med keeper. Deretter spiller Stjernen med 6 mann i over 20 sekunder uten at linjedommerne reagerer. Vålerenga-benken er i harnisk ved begge anledninger.

10:00 Halve perioden er spilt og det skjer ikke all verden foran mål. Noen halvsjanser til Vålerenga er ikke alt for mye å skrive hjem om.

7:00 vi hat vært uten nett en stund. Den tiden har linjedommerne benytta til å finne opp egne regler som kun gjelder for Vålerenga. Det er fortsatt 1-0 til oss til tross for en teit dommerskapt utvisning.

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Det har ikke vært noe stor periode på Jordal, men Vål’enga har i hvert fall vært det klart beste laget i åpningsperioden. Knutsen, Trygg og Olsen skaper problemer for Stjernen nestenn hver gang de er på isen. Forhåpentligvis kommer resten av laget mer til sin rett etterhvert. Forsvarsspillet har vært solid så langt og forhåpentligvis fortsetter det. Det er i hvert fall viktig at Hilt og Lyngset er tilbake på isen. Dessverre er vi litt for lite effektive fremover på banen og derfor er ledelsen kun på 1-0. Skuddstatistikk 1. periode: 8-5.

17.36: 2 min Vålerenga. Oppøyen for boarding. Veldig merkelig dømming etter at dommerne har tillatt svært mye så langt i kampen.

To gode muligheter for Karterud nå. Først nådde han nesten frem på en puck som kom tvers over rett foran Stjernens ml. Deretter spilles han flott frem av Lindstrøm, men keeper Hjelle redder flott.

15 minutter spilt og fortsatt 1-0. Spillet bølger litt frem og tilbake nå. Rekka med Trygg, Knutsen og Olsen ser dog farlige ut hver gang de er på isen.

Halvspilt første periode og stillingen er 1-0. Enga har vært det klart førende laget så langt. Vi har skapt et par halvmuligheter utenom scoringen. Stjernen har vært tamme foreløpig.

5.43: 1-0! Veldig bra spill av Vålerenga! Enga kommer to mot én og Knutsen setter opp Mathias Trygg. han setter pucken via stolpen og inn. Assist også til Frisk.

Da er kveldens kamp på Jordal i gang. Kom igjen, Enga!

Vi møter Stjernen for andre gang i år. Vi vant første oppgjør  3-2 etter scoringer av Ylven, Olsen og Spaberg Olsen. Mørk er fortsatt ute med armbrudd, Juell er ute med hoderystelse men både  Hilt Jørgensen, Laumann Ylven og Tallak Lyngset er tilbake etter sine skader. Det betyr vesentlig bedre bredde i de bakre rekker.