Ultras rocker!

Til dere som ikke visste det: Ultras rocker!

Tekst: ErlingR // foto: Grydis.no


Jepp, jeg sa det…

… og dere som leser dette reagerer sikkert på en av følgende måter:

  • øøøhhh… hva snakker han om? Det er jo en selvfølge!
  • Bla, bla, bla… jeg vil bare stå her med arma i kors.
  • Hva faen snakker han om? Ække det de aggro folka som viser finger’n til oss?
  • Hold kjeft din faen, jeg tar det som en personlig fornærmelse at du fremhever andre enn meg!
  • Vi må ha liv på tribuna, men hva legger du i «ultras», egentlig?

Egentlig gir jeg litt faen i hva dere tenker umiddelbart. Her er min visjon for tribunen neste år og åra før der og alle de åra som kommer til å komme:

Jeg har i mange år snakka om at jeg vil at Klanen skal være en litt uregjerlig masse som folk er litt redde for, litt sjokkerte over og som ingen veit hvor de har. Det er denne ideen som skaper sjokkerende tekster som «vi skal voldta deres horer» (sa dem virkelig det?), gir oss absurditeter som analtoget, men viktigst av alt; den voldsomme energien. Det er denne energien som gjør oss til noe eget, det er denne energien som gir spillerne støtten dem trenger og det er denne energien som gjør det fett å være med på tribunen vår.

Men hvordan kommer vi dit? For det første må vi beholde spontaniteten. Den har vært til stede mesteparten av tida hos et bredt spekter av folk på tribuna vår. Ikke glem at det var medlemmer av Sirkus Vål’enga som starta «det kunne vært verre, vi kunne vært lyn». Klanen har sjøl holdt tradisjonen i hevd de siste åra og sunget om Sascha Gabor, hvem som har pult dama til Gashi (hint: alle) og hvordan Farbror Melker.

I tillegg til dette skal noen jobbe. De kommer ikke til å være flertallet. De kommer til å ha ideer som er fremmede for en del av dere, men de kommer til å ha som mål at tribunelivet skal bli bedre. Endringer smerter alltid litt. Jo lengre du har drivi med noe, jo mer smertefullt er det. Jeg respekterer dette, men du får nøye deg med et anerkjennende nikk hvis du kjenner det smerter. Vi skal videre!

Hvem er jobberne? De heter EngaTifo med venner. I løpet av vinteren og til neste år håper jeg «med venner» skal vokse en del. Noen av dere har gjort en heroisk innsats i svingen, men trenger bedre arbeidsforhold. Arbeidsforhold vi kan skape sammen. Andre har stått «alene» på bredden og ønsker seg til likesinnede. Det blir flagging, det blir hopping for de som gidder, det er obligatorisk å synge for full hals. Vil du være med på dette, må du innfinne deg på felt 104, rundt midten.

Til dere som ikke ønsker å delta aktivt: Vi trenger dere også. Syng med. Ikke sleng dritt. Prat med meg/oss om du lurer på noe.

 

-Erling, talsmann i Klanen og selverklært ultras.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.