Overblikket: Null poeng, null mål – «piss dårlig»

Det var et småbittert tap St. Halvards menn gikk på i siloen på Hamar søndag kveld.

For til ca. midtveis i 3. periode var lagene jevnbyrdige. Jevnt dårlige vil vi påstå. Feilpass florerte, og merkelige taktiske spill var alt annet enn taktiske – de var på U9-nivå.

Men så våknet Storhamar midtveis i 3. periode og Vålerenga klarte ikke følge opp. Storhamar tok over spillet totalt og da Morten Ask pådro seg en utvisning for krysstakling – samtidig som Martin Blakseth Huse fikk to minutter for takling mot hode – var det duket for fire mot fire. Noen sekunder ut i dette pådrar Vålerenga seg en avventende utvisning, og Mikael Zettergren finner nettmaskene.

1-0 og det holder seg kampen ut på tross av at Vålerenga spilte nesten to minutter på slutten med en ekstra angriper – Steffen Søberg satt altså på benken.

Vi kaller det småbittert fordi Vålerenga ikke evnet å holde tritt med Storhamar når disse giret opp. Kalle det gjerne et hederlig tap all den tid slikt finnes. Men å bli voldsomt bitter, se det som et bittert tap, blir for dumt når man ikke scorer mål.

Nå er det ikke slik at Vålerenga var uten klare målsjanser i kampen, tvert i mot hadde laget flere av dem – det hadde også Storhamar – men der Steffen Søberg reddet i ene enden klarte ikke lagkompisene å treffe nok mellom metallet i den andre enden av banen til å gjøre Östlund svett. Forferdelig frustrerende å se på.

Helt forferdelig.

Og Vålerengas utvisninger var påstått billige, i hvert fall sett fra Espen Knutsens side…

– Vi får to utvisninger som jeg ikke er enig i at vi skal ha. De var billige, og kampen ble på en måte litt avgjort på en sånn situasjon, sier Knutsen til Hamar Arbeiderblad.

Ok, så det har ikke noe å gjøre med at vi ikke scorer… For andre kamp på rad…

Det er krise i Vålerenga.

God natt måltjuv, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.